4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Varm asfalt kan skada din hunds tassar

Varm asfalt kan skada din hunds tassar

Asfalt kan bli mycket varm under sommaren och detta kan ge skador på våra fyrbenta vänners tassar. Ta del av våra tips för hur du kan skydda din hunds tassar i sommarvärmen.

Skador av varm asfalt

Sommartid innebär varmare väder och soligare dagar, men det innebär också att ytor som asfalt och betong kan bli mycket varma och utgöra en fara för våra fyrbenta vänner. Asfalt kan absorbera och hålla kvar värme från solen under lång tid, vilket resulterar i mycket höga yttemperaturer. Detta kan vara skadligt för hundars tassar och kan leda till allvarliga hälsoeffekter som:

  • Brännskador på tassarna: Hunden kan få brännskador på trampdynorna om de går på varm asfalt under en längre tid.
  • Värmeslag: Höga omgivningstemperaturer och varm asfalt kan orsaka värmestress och värmeslag hos hundar, vilket kan vara livshotande om det inte behandlas snabbt.
  • Dehydrering: Varmt väder och varm asfalt kan öka risken för dehydrering hos hundar eftersom de kan svettas betydligt mindre än människor och kan ha svårt att kyla ner sig.
  • Obehag och stress: Att gå på varm asfalt kan vara mycket obehagligt och stressande för hundar, vilket kan påverka deras välbefinnande och humör.

Så skyddar du din hund mot varm asfalt

Hundar är särskilt utsatta för riskerna med varm asfalt, och det är viktigt för hundägare att förstå dessa faror och vidta åtgärder för att skydda sina pälsbeklädda följeslagare. Vi rekommenderar dessa åtgärder att skydda din hunds tassar:

  • Gå på svalare tider: Undvik att ta med din hund ut på promenader under de varmaste delarna av dagen när asfalten är som mest het. Välj istället tidiga morgnar eller sena kvällar när temperaturen är lägre.
  • Känn efter med handen: Innan du låter din hund gå på asfalten, känn efter med handen för att bedöma temperaturen. Om det är för varmt för din hand är det för varmt för hundens tassar.
  • Använd skyddande skor : Investera i skyddande hundskor  för att skydda din hunds tassar från den heta asfalten.
  • Välj svalare ytor: Promenera på gräs, sand eller andra svalare ytor istället för asfalt när det är möjligt för att undvika risken för brännskador och överhettning.

hundpa%cc%8aasfalt

Rekommenderade produkter

Kod: PRISFEST (-15%)

Classic Crystal De-Luxe Drinking Bottle

49 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Så skyddar du din hund mot kallt väder

24 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK