4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Så håller du din hund fräsch och bekväm i höst

Så håller du din hund fräsch och bekväm i höst

Höstens ankomst betyder mer än bara vackra löv och krispig luft. Det innebär också att det är dags att ta extra väl hand om våra fyrbenta vänner och deras päls efter sommarens alla äventyr.

Regelbunden borstning

Borsta din hunds päls regelbundet för att ta bort dött hår och undvika trassel. Det hjälper också till att stimulera blodcirkulationen och hålla huden frisk. Använd hundkardor och hundkammar för en effektiv borstning. Använd gärna spraybalsam så minskar du risken för tovbildning och statisk päls.

Bada med måtta

Oavsett om hunden har lång eller kort päls kan huden torkas ut av för täta bad. Glöm inte att använda balsam för att undvika att torka ut päls och hud.  Precis som för oss människor fungerar ett balsam genom att återsluta pälsstråets porer. Det gör inte bara pälsen lenare. Den håller sig också ren längre. Dessutom är ett bra hundbalsam återfuktande för både päls och hud och kan lindra klåda och irritation.

Klipp och trimning

Om din hund har en lång päls, överväg att klippa eller trimma den för att undvika att den drar med sig smuts och fukt från regniga dagar. Använd en trimsax eller trimmaskin  när du ska klippa din hund.

Skydd mot regn och kyla

Om det blir kyligt, se till att din hund har tillräckligt med skydd i form av en varm tröja eller jacka . Tänk på att vissa raser är mer känsliga för kylan än andra. Vid regn och fukt kan det vara bra att införskaffa ett regntäcke till din hund för att skydda huden och pälsen mot fukteksem och svampinfektioner.

hundmedlo%cc%88v

Tassarna är viktiga

Kontrollera din hunds tassar efter promenader. Kyla och vägsalt kan irritera dem. Använd tassalva eller investera i hundskor för extra skydd.

Läs mer här om tassvård för hund.

Rätt kost

Hundens kost har en direkt och betydande inverkan på pälsens hälsa och utseende. En balanserad och näringsrik kost är avgörande för att upprätthålla en glänsande, stark och frisk päls. Se därför till att din hund har ett näringsrikt foder som passar din hund.

Läs mer här om hur viktigt det är att välja rätt foder till din hund.

Se upp för höstens faror

Hösten är en underbar årstid men med hösten kommer även en del faror som du som ägare bör ha koll på. Ekollon- och kastanjeförgiftning samt giftiga svampar är något din hund bör undvika. 

Läs mer här för att ta reda på fler av höstens faror för hund.

Rekommenderade produkter

-50%

Hurtta Monsoon Coat - Dog Rain Coat

430 kr859 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK