4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Faror för din hund under halloween

Faror för din hund under halloween

Halloween är en tid full av spänning, dekorationer och godis. Men det finns flera faror för våra fyrbenta vänner som vi måste vara medvetna om.

Råa pumpor

Råa pumpor är inte giftiga för hundar och katter, men de kan vara svårsmälta och leda till magproblem. Om ditt husdjur äter en större mängd rå pumpa kan det orsaka magbesvär, kräkningar och diarré.

Godis

Många sockerfria godisar och tuggummin innehåller xylitol, en substans som kan vara mycket giftig för hundar. Xylitol kan orsaka en snabb frisättning av insulin vilket kan leda till farligt lågt blodsocker, leversvikt och i värsta fall död.

Godispapper och dekorationer

Godispapper och dekorationer kan vara frestande för husdjur att leka med eller äta, men de utgör en fara eftersom de kan orsaka kvävning och skada matsmältningskanalen. Håll därför en noga uppsikt över din hund så att den inte får i sig godispapper eller halloweendekorationer.

Choklad

Choklad är väl känt att vara giftigt för hundar. Choklad innehåller ämnen som teobromin och koffein, vilket är giftigt för både hundar och katter. Vanliga symtom vid chokladförgiftning är kräkningar, diarré, buksmärtor, törst och oro. Eftersom choklad kan vara mycket farligt för en hund som får i sig det bör du kontakta en veterinär om du misstänker chokladförgiftning. 

halloweenhund

Symtom vid förgiftning

Att lära dig känna igen symtomen på en hund som har blivit förgiftad kan rädda hundens liv. Om du misstänker att din hund har blivit förgiftad bör du kontakta veterinär omedelbart. Här är vanliga tecken på förgiftning:

  • Kräkningar
  • Diarré
  • Aptitlöshet
  • Salivering
  • Andningssvårigheter
  • Skakningar

Klä ut hunden

Många hundar gillar inte att ha kläder eller andra accessoarer på sig, det kan göra dem stressade eller obekväma och ser du tecken på stress eller obehag så bör du inte klä ut din hund. Har du däremot en hund som inte har några problem med att ha kläder på sig så kan du klä ut den förutsatt att utklädnaden inte hindrar hunden från att röra sig på ett normalt sätt. En utklädnad till hund ska inte heller påverka hundens andningsförmåga eller syn. Var även noga med att hålla koll så att det inte hänger eller sticker ut något intressant från utklädnaden som din hund kan bita loss och äta upp. Det kan utgöra en fara för mag- och tarmkanalen.

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK