4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Höstaktiviteter med hund

Höstaktiviteter med hund

Hösten är en fantastisk tid att njuta av utomhusaktiviteter med din fyrbenta vän. Med de svala temperaturerna och de vackra färgerna på träden erbjuder hösten massor av möjligheter för dig och din hund att vara aktiva tillsammans. Här är våra tips på höstaktiviteter du kan göra med din hund.

Höstvandring i naturen

Vandring är ett utmärkt sätt att njuta av de vackra höstlandskapen samtidigt som både du och din hund får motion. Välj vandringsleder som är hundvänliga och ta med vatten och snacks till både dig och din hund.

Delta i hundvänliga evenemang

Många städer och samhällen anordnar höstmarknader och festivaler som välkomnar hundar. Det är en bra möjlighet för socialisering och att utforska nya miljöer. Kontrollera evenemangets regler kring hundar innan du går. Ta med vatten och se till att din hund är kopplad för säkerhetens skull.

Baka hundvänligt höstgodis

Att baka godis till din hund kan vara både roligt och belönande. Du kan använda säsongsbetonade ingredienser som pumpa och sötpotatis och göra både godis och snacks utav.

Tänk på att använda recept som är säkra och hälsosamma för hundar. Undvik ingredienser som choklad, xylitol och andra skadliga ämnen som kan vara giftigt för hundar.

Träning och lydnadskurser

Hösten är en bra tid för att delta i träning och lydnadskurser med din hund. Det stärker bandet mellan er och förbättrar din hunds beteende samt som de svalare temperaturerna utomhus gör det mer behagligt för hunden att träna utomhus. Välj en kurs som passar din hunds behov och nivå. Använd positiva förstärkningsmetoder för bästa resultat.

ho%cc%88staktiviteter-2

Lär din hund kantarellsök

Under hösten när kantarellsäsongen tar fart så finns det väl inget bättre än att ha en fyrbent vän som kan hjälpa dig att hitta skogets guld. Du kan nämligen lära din hund att leta efter kantareller och så gott som alla hundar kan lära sig det.

Läs mer här om hur du kan lära din hund att leta efter kantareller.

Leka i lövhögar

När löven faller och bildar stora högar är det många hundar som tycker det är extra kul att leka i lövhögar. Se bara till att det inte finns några farliga föremål som gömmer sig i lövhögen som din hund kan skada sig på. För extra mental stimulans kan du gömma en leksak eller godis i en lövhög som din hund kan få leta fram.

Aktiveringsspel

För tråkiga och regniga dagar när fantasin tryter kan det vara perfekt att erbjuda din hund ett aktiveringsspel . En hund måste få mental stimulans och med ett aktiveringsspel kan du erbjuda din hund just det.

Rekommenderade produkter

Nyhet

Selected by ZOO Långkoppel Rufus antislip

249 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK