4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Ta med hund på jobbet

Ta med hund på jobbet

Att ta med din hund på jobbet kan vara en fantastisk upplevelse som underlättar vardagen för både dig och din hund. Här är några viktiga tips och råd för att säkerställa att din hund trivs på jobbet och blir en välkommen kollega.

Så får du hunden att trivas på jobbet

Att kunna ta med din hund på jobbet underlättar vardagen enormt samtidigt som det kan ha en positiv inverkan på den psykiska hälsan och reducera stress. Men det är viktigt att din hund trivs på jobbet och kan anpassa sig till jobbets miljö. 

Förbered arbetsplatsen

Innan du tar med din hund till jobbet är det viktigt att förbereda arbetsplatsen för din fyrbenta vän för att den ska trivas.

  • Hundbädd : Ta med en bekväm bädd där din hund kan vila.
  • Vatten och mat : Ha en skål med färskt vatten och eventuell mat om din hund är på kontoret under måltiderna.
  • Leksaker : Ta med tysta leksaker för att hålla din hund sysselsatt utan att störa kollegorna.
  • Bajspåsar och rengöringsmedel : Ha dessa till hands för att snabbt kunna städa upp eventuella olyckor. 
  • Handduk : Ta med en handduk så att du kan torka av hundens tassar efter promenader.
  • Kompostgaller: Sitter du i kontorslandskap kan det vara bra med kompostgaller för att avgränsa din hunds yta. 

Introduktion och socialisering

För att din hund ska få en bra start på jobbet är det viktigt att introducera din hund gradvis till arbetsplatsen och kollegorna. Börja med korta besök till kontoret för att vänja din hund vid miljön. Låt din hund träffa kollegor och eventuellt andra kontorshundar under kontrollerade förhållanden. 

Upprätthåll träning och rutiner

För att din hund ska få så bra förutsättningar som möjligt på arbetsplatsen är det bra att lära in grundläggande kommandon inom lydnad. Se till att din hund kan kommandon som ”sitt”, ”stanna” och ”kom”.

Håll fast vid din hunds dagliga rutiner för mat, promenader och raster. Hundar älskar att ha rutiner och det bidrar till deras välbefinnande. 

hundpa%cc%8ajobbet-2

Ta regelbundna pauser

Precis som du behöver raster, behöver din hund också det. Planera regelbundna pauser för att ta ut din hund för en promenad och för att låta den uträtta sina behov.

Håll din hund sysselsatt

För att undvika att din hund blir uttråkad och rastlös, håll den sysselsatt med tysta leksaker , tuggbara föremål eller aktiveringsleksaker . Detta hjälper till att hålla din hund mentalt stimulerad och nöjd.

Var respektfull mot kollegor

Inte alla är bekväma med hundar, så var respektfull mot dina kollegors gränser och komfortnivåer. Ta hänsyn till kollegor som kan vara allergiska eller rädda för hundar och undvik att ha din hund i deras arbetsutrymmen.

Hantera eventuella problem

Om det uppstår problem, som skällande eller olyckor, hantera dem snabbt och effektivt. Var beredd på att ta hem din hund om den verkar obekväm eller stressad.

Uppföljning och justering

Efter att ha tagit med din hund till jobbet ett tag, utvärdera hur det fungerar för både din hund och dina kollegor. Var öppen för att göra justeringar baserat på feedback och observationer.

Sammanfattning

Att ta med din hund på jobbet kan vara en härlig upplevelse som främjar ett positivt och produktivt arbetsklimat. Genom att följa dessa tips och råd kan du säkerställa att din hunds närvaro blir en positiv och välkomnande del av din arbetsdag. Kom ihåg att alltid prioritera din hunds välmående och dina kollegors komfort för att skapa en harmonisk arbetsmiljö.

Rekommenderade produkter

ZOO GOOD Tjurmuskel

79 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK