4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hundvalp / När du får hem din hundvalp

När du får hem din hundvalp

Att få hem din hundvalp är en dag fylld av spänning. För att ge din nya bästa vän en smidig övergång till sitt nya hem är det viktigt att vara väl förberedd på vad man bör tänka på som ny hundägare. Vi listar de viktigaste tipsen för när du får hem din hundvalp.

Rätt utrustning

Se till att du har all utrustning hemma innan valpen kommer så att du är väl förberedd. Vi rekommenderar nedan att du har det här hemma när det är dags att hämta valpen: 

 • Matskål, vattenskål  - Gärna med en lägre kant så den passar valpen.
 • Hundfoder  - Som är anpassat för valpen.
 • Hundgodis  - I lagom storlek. 
 • Bajspåsar  - Kommer behövas i mängder! Nu finns det även komposterbara bajspåsar.
 • Leksaker  - Gärna tuggleksaker  då valpar tenderar att bita mycket.
 • Halsband , sele , koppel  - I mjukt och skönt material för valpen.
 • Hundbädd  - I lagom storlek och som är tvättbar. 
 • Tuggben och tuggpinnar – I rätt storlek och lagom hårda.
 • Klotång och klippstopp   – För att träna valpen från dag 1 att klippa klor.
 • Borste, karda, kam – Så man tränar valpen till att bli borstad och hanterad.
 • Adaptil valphalsband – Så får hunden en lugnare övergång. Adaptil valphalsband  är ett rogivande halsband med naturliga feromoner som bidrar till en mer harmonisk valp. 

En välkomnande och säker miljö

När du får hem din valp kommer den förmodligen vara nyfiken på det mesta som ligger framme i hemmet. Se därför till att skapa en trygg och säker miljö för din valp. 

Ta bort farliga föremål som den kan tugga på, svälja eller göra sig illa på. Valpar är snabba och det kan hända mycket när man kollar bort. Förebygg därför olyckor genom att ta bort det som kan vara skadligt och farligt. Ta även bort mattor där en valp gärna kissar och ersätt den istället med Puppy pads  som man kan tvätta eller kasta om olyckan är framme.

Skapa en trygg sovplats till din valp. Ge din valp sin egen mysiga sovplats genom att införskaffa en mysig hundbädd . Ställ den i ett mer avlägset område i ditt hem så valpen får sitt egna ställe med lugn och ro. 

dogchew2

De första dagarna med din hundvalp

De första dagarna med din hundvalp är avgörande för att bygga en stark och positiv relation. Här är några viktiga råd att tänka på:

 • Ge din valp tid att vänja sig: Din valp kommer att behöva tid att vänja sig vid sitt nya hem och rutiner. Ge den utrymme och tålamod att utforska och anpassa sig i sin egen takt.
 • Börja med grundläggande träning: Börja med grundläggande kontaktövning och lydnadsträning såsom att lära din valp att sitta, stanna och komma när de kallas. Att träna kontaktövning tidigt med valpen lägger en mycket bra grund för framtida träning och stärker relationen och kommunikationen mellan dig och din valp. Använd positiv förstärkning och beröm för att uppmuntra önskat beteende.
 • Ge kärlek och uppmärksamhet: Ge din valp mycket kärlek, uppmärksamhet och beröm för att stärka bandet mellan er och bygga förtroende.

Kontinuerlig vård & uppmärksamhet

Att ta hand om din hundvalp är en kontinuerlig process som kräver regelbunden vård och uppmärksamhet. Här är några viktiga aspekter att tänka på:

 • Upprätthåll en hälsosam kost : Ge din valp en balanserad och näringsrik kost som passar deras ålder, storlek och aktivitetsnivå.
 • Regelbunden motion och träning: Tänk på att en liten valp inte behöver mycket motion från start utan ta det i valpens egen takt. En promenad runt kvarteret är oftast fullt tillräckligt för en valp som är 8 veckor.
 • Veterinärkontroller och förebyggande vård: Se till att din valp är aktuell med sina veterinärkontroller och förebyggande vårdåtgärder för att hålla dem friska och välmående.

Rekommenderade produkter

Kampanj
-40%

ZOO GOOD Chicken Puppy All Breed

161 kr269 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Ta med hund på jobbet

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK