4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Viktminskning för katt

Viktminskning för katt

Steg för steg guide

  • Om du är osäker på hur mycket din katt behöver gå ned i vikt, kontakta en veterinär för hullbedömning. Därefter kan du börja med att väga din katt, skriv ned och spara tills nästa invägning som blir 1-2 veckor senare.

  • Byt till ett foder som är gjort för viktminskning, längre ned kan du se vilka foder vi rekommenderar.

  • Det är inte bara fodrets innehåll som gör skillnad utan det är såklart även mängden foder och motion! Läs på påsens baksida för att se vad som är rätt mängd för din katt eller ta kontakt med veterinär eller personal i butiken för att få hjälp med det. Väg sedan upp varje mål du ska ge på en matvåg och gör ett sträck på en mugg eller likande för att se att du ger rätt mängd varje gång.

  • För att öka motionen och minska foderintaget för katten så kan du ta flera små matskålar med 10% av dagsransonen i varje och placera på olika ställen i hemmet. En skål på högre höjd och en annan på lägre. På så sätt motiveras katten till att röra på sig och har inte samma tillgång till att hetsäta upp allt på en gång.

  • Kräsen katt? Variera mellan torrfoder och våtfoder , fortfarande viktigt att ni ger foder som är gjort för viktnedgång, längre ned på sidan kan du se några exempel.

  • Håll katten sysselsatt och få katten att tänka på något annat. Variera med att ha torrfoder i en skål eller i en aktiveringsleksak . Ger du våtfoder kan du även kleta på det på en Lickmat som gör det svårare för katten att få i sig maten.

  • Glöm inte att utesluta allt godis, matrester och annat gott. Räkor, skinka och ost innehåller väldigt mycket energi och kan vara en orsak till att din katt går upp i vikt.

  • Tänk på att en katt som endast vistas inomhus har ett lägre energi behov än en katt som kan röra sig fritt ute. Är din katt kastrerad så är även detta en stor faktor för kattens energibehov. Är det flera katter i hemmet och alla är inte behov av ett foder med lågt energiinnehåll så kan det vara värt att investera i en foderautomat , klicka här för att komma dit.

  • Ha tålamod och tänk på att katten kommer må så mycket bättre när vikten ligger rätt.

greycatpeepsoutofthecorneranimalemotionslooks

Rekommenderade produkter

Se alla aktiveringsleksaker

Boinks Kitty Boink

39 kr

Relaterade artiklar

Kattunge

Kattunge - vecka för vecka

10 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK