4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Sommaraktiviteter med din hund

Sommaraktiviteter med din hund

När sommaren äntligen är här kan det vara svårt att veta vad du kan göra med din hund. Vad uppskattar hunden? Vad uppskattar du? Vad kan man egentligen göra för sommaraktiviteter med sin hund? Vi listar här nedan våra bästa sommartips!

Strandhäng

Gillar din hund att bada eller bara hänga på stranden? Då är det en perfekt aktivitet att åka till en hundvänlig strand. Förutsatt att det inte är algförgiftning är den här aktiviteten perfekt både för dig som hundägare och för hunden. En löplina kan vara att rekommendera så att du har kontroll över hunden om den skulle simma för långt ut eller om den inte kan vara lös på stranden. Är din hund lite osäker i vattnet när det gäller simning? Då rekommenderar vi att du även tar med en flytväst till hunden.

Glöm inte heller att ta med en vattenskål  och vatten samt lite godis som din hund kan njuta av på stranden.

Hundcafé & hundvänliga platser

Ta med din hund på en fika som både du och hunden kan njuta av. Det finns speciella hundcaféer som gör bakverk anpassade för hundar. Annars kan ett vanligt café som tillåter hundar vara en bra idé som både du och din hund kan uppskatta. Besök ett ställe ni aldrig har varit på tidigare så blir det även en superbra miljöträning för din hund. 

Tälta

Att tälta med hund kan vara en fantastisk upplevelse och ett sätt att stärka bandet mellan dig och din lojala följeslagare. Medan ni utforskar naturen tillsammans kan ni njuta av ovärderliga stunder av gemenskap och glädje. Att vistas utomhus och utforska nya miljöer ger mental stimulans för din hund och kan bidra till att bekämpa tristess och utveckla deras sinne. Vi har listat allt du behöver ha med dig om du och din hund ska ut och tälta. 

 • Mat & vattenskål .
 • Mat & vatten.
 • Filt eller annat underlägg. Hundens klor kan skada tältgolvet och liggunderlaget, så förbered med filt eller annat underlägg.
 • Hundgodis och/eller tuggben .
 • Bajspåsar .
 • Halsband , sele  och koppel .
 • Sovsäck till hunden, beroende på väder och temperatur.
 • Första hjälpen-kit om en olycka skulle inträffa.
 • Hundväska , så kan din hund hjälpa till att bära.

dogandherownersitbythelakeatsunset-2

Paddleboarding med hund

Om din hund gillar vatten kan det vara en utmärkt sommaraktivitet att paddla med din hund på en Paddleboard eller SUP som det också kallas. Genom att din hund får stå eller ligga på paddleboarden så aktiverar den sin balans och muskler. Se bara till så att det inte är alförgiftning där du tänkte paddla med din hund och se till att din hund är fullt utrustad inför paddlingen. Vi rekommenderar att din hund har på sig en flytväst .

Att tänka på innan paddlingen

Det är viktigt att notera att inte alla hundar kommer att vara bekväma med att stå eller ligga på en paddleboard. Det är viktigt att träna och introducera din hund till paddleboarding på ett säkert sätt för att säkerställa att det blir en positiv och rolig upplevelse för både dig och din hund. Att använda flytväst för din hund är en bra säkerhetsåtgärd, särskilt om den inte är en stark simmare eller är osäker i vattnet.

Hundvänlig picknick

Sommaren är väl den perfekta årstiden för en mysig picknick utomhus med din bästis. Försök att ha en picknick på en ny plats då det ger mental stimulans för din hund och kan hjälpa till att förhindra tristess och utveckla dess sinne. Dofter, ljud och synintryck från naturen kan berika din hunds liv och ge dem en känsla av äventyr och upptäckt. 

En picknick är dessutom utmärkt för din hund att träna passivitet eller träffa andra människor och hundar och socialisera. Det ger dig som ägare en möjlighet att träna din hund i olika miljöer och situationer, vilket kan vara en värdefull upplevelse för både dig och din hund.

Tips för en lyckad picknick

För att säkerställa en trevlig och mysig picknick med din hund ger vi dig våra bästa tips för vad du bör ha med dig och vad du bör tänka på:

 • Packa hundvänliga godsaker : Glöm inte att ta med hundvänliga snacks och vatten till din fyrbenta vän så att de kan njuta av picknicken lika mycket som du.
 • Ta med egengjord hundglass. Frys in våtfoder  i en slickskål  och ta med på picknicken. Det är perfekt för en sommardag och garanterat något din hund kommer uppskatta. 
 • Ha koppel , halsband och sele till hands: Att ha din hund säkrad med koppel och sele är viktigt för att förebygga olyckor och hålla dem under kontroll under picknicken.
 • Respektera andra besökare: Kom ihåg att inte alla älskar hundar lika mycket som du gör. Respektera andra besökare och håll din hund under kontroll för att undvika störningar.
 • Rensa upp efter din hund: Se till att du har med dig bajspåsar för att plocka upp din hunds avföring och lämna inga spår efter er på picknickplatsen.

Cykla med hund

Att cykla tillsammans med din hund är en rolig aktivitet för er båda men kräver lite förberedelser och övning.

Större friska hundar kan lära sig att springa bredvid när du cyklar, medan mindre eller gamla hundar bör åka med i en anpassad cykelkorg eller cykelvagn . Kom ihåg att säkerhet är det viktigaste och din hund måste lära sig att cykeln inte är farlig.

Läs mer om att cykla med hund här .

Agility

Agility är en spännande och utmanande sport för hundar där de får möjlighet att springa, hoppa, och klättra genom en hinderbana med precision och snabbhet. I agilityträning får hundar utlopp för sin naturliga energi samtidigt som de utvecklar en stark koppling med sin förare. Genom att navigera genom olika hinder som tunnlar, hopp och balansgångar, förbättrar hundarna sin smidighet, styrka och koncentration. Agility främjar inte bara fysisk träning utan också mental stimulans och tillit mellan hund och förare. Det är en rolig och givande aktivitet som passar för hundar av alla raser och storlekar.

Rekommenderade produkter

Trixie Dog Activity Agility Slalom

759 kr

Kampanj
-25%

Baltic Hundväst Mascot

262 kr349 kr

ZOO GOOD Hundtugg - Skin & Coat

59 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK