4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Att cykla med hund

Att cykla med hund

cykelkorg-2

Att cykla tillsammans med din hund är en rolig aktivitet för er båda men kräver lite förberedelser och övning.

Större friska hundar kan lära sig att springa bredvid när du cyklar, medan mindre eller gamla hundar bör åka med i en anpassad cykelkorg eller cykelvagn . Kom ihåg att säkerhet är det viktigaste och din hund måste lära sig att cykeln inte är farlig.

Springa bredvid

Först och främst ska du tänka på att en hund som ska springa bredvid cykeln måste ha vuxit klart. En bra måttstock är att hunden ska vara över 18 månader, men vissa större raser kan behöva mer tid än så. När du ska lära din hund att springa bredvid är det viktigt att ta små steg i taget– lär in ett kommando i samband med att ni cyklar så att hunden vet vad som gäller.

Det är också viktigt att ha rätt utrustning som exempelvis en rejäl hundsele och en så kallad “springer”– en slags arm som sticker ut från cykelns ram och där hundens koppel fästs. På så sätt slipper du cykla med kopplet i handen och hunden håller sig på rätt sida av cykeln. Om du cyklar i mörker ska hunden självklart ha både reflex och lampa för att synas i trafiken.

Åka med

För de allra minsta hundarna rekommenderar vi en hundanpassad cykelkorg eller en ryggsäck. Tänk på att köpa produkter som är anpassade för just din hund, det ökar hundens komfort och säkerhet i trafiken. Vänj hunden vid att sitta i en korg eller ryggsäck hemma innan ni ger er ut på vägarna tillsammans.

För de lite större hundarna som inte vill eller kan springa bredvid cykeln finns hundanpassade cykelvagnar som sätts fast baktill på cykeln. Låt hunden bekanta sig och vara i vagnen i en trygg miljö först.

Rekommenderade produkter

See all dogs products

Trixie

Friends On Tour Bicycle Bag Dogs & Cats

1 199 kr

Nyhet

Trixie

Cykelväska för hund till elcykel, 8 kg, Svart

1 599 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Getingstick hos hund

16 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK