4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Höstens faror för hund

Höstens faror för hund

Hösten är en härlig tid på året med färgglada löv och friska promenader i skogen. Men trots höstens alla härligheter finns det en del faror för din hund som du bör ha koll på.

Giftiga svampar

Hösten är högsäsong för svamptillväxt, och många svampar som växer i skogen och trädgården är giftiga för hundar. Symtom på svampförgiftning kan variera från milda magbesvär till allvarliga neurologiska problem och till och med dödsfall. Om du ser din hund äta en svamp, kontakta din veterinär omedelbart. 

Läs mer här om giftiga svampar för hund.

Ekollon och kastanjer

Ekollon och kastanjer är vanliga på marken under hösten och kan vara mycket farliga för hundar om de äts. Ekollon innehåller tannin som kan orsaka magproblem och allvarliga förgiftningar, medan kastanjer kan orsaka tarmblockeringar.

Läs mer här om riskerna med ekollon och kastanjeförgiftning hos hund.

Mörkare dagar

Med hösten följer även mindre dagsljus vilket innebär längre och mörkare dagar. Det är otroligt viktigt att skydda din hund i mörkret med reflexer och lampor för att undvika potentiella olyckor. 

Läs mer här om hur du håller din hund säker i mörkret.

Kallare väder

Med hösten kommer även kallare temperaturer som kan påverka hundar, särskilt de med kort päls eller mindre raser som fryser lättare. Äldre hundar och de med hälsoproblem är också mer känsliga för kyla.

Läs mer här om hur du kan skydda din hund mot kallt väder.

hundilo%cc%88vskog

Råttgift och bekämpningsmedel

Hösten är en tid då många råttor tar sig in i hus för att ta skydd under hösten och vintern. Det resulterar i att fler husägare använder råttgift och bekämpningsmedel för att hålla skadedjuren borta. Dessa ämnen är extremt giftiga för hundar och kan orsaka allvarliga hälsoproblem om de förtärs.

Läs mer här om hur du kan skydda din hund mot råttgift och bekämpningsmedel.

Regn och fukt

Med hösten kommer ett regnigare och fuktigare väder. Det kan bidra till fukt i tassarna som i sin tur leder till en svampinfektion. Hunden blir då oftast röd i pälsen mellan trampdynorna och svampen kan klia och göra ont.

Läs mer här om svampinfektion i tassarna hos hund.

Kennelhosta

Under höst- och vintermånaderna samlas hundar ofta inomhus i tätare miljöer som hunddagis, kennlar och träningshallar. Detta ökar risken för spridning av smittsamma sjukdomar som kennelhosta. Det kallare och fuktigare vädret under hösten kan även påverka hundarnas immunsystem negativt, vilket gör dem mer mottagliga för infektioner.

Läs mer här om vad kennelhosta innebär och hur du kan förebygga det .

Höstlövsjakt

Vissa hundar älskar att leka i lövhögar, men dessa kan gömma farliga föremål som vassa pinnar, glas eller skräp. Dessutom kan fuktiga löv innehålla mögel och svampar som kan orsaka magproblem om de förtärs. Förebygg detta problem genom att rensa lövhögarna från potentiella faror innan du låter din hund leka i dem. 

Rekommenderade produkter

-50%

Hurtta Monsoon Coat - Dog Rain Coat

430 kr859 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK