Hem / Tips & Råd / Katt / Enkla tips för att få katten att trivas hemma

Enkla tips för att få katten att trivas hemma

greycatpeepsoutofthecorneranimalemotionslooks

Katter är mer självständiga än hundar men behöver självklart minst lika mycket omsorg och stimulans för att må bra. Här är några enkla knep för att din katt ska trivas så bra som möjligt hemma.

  1. Maten 
  2. Katter äter helst lite och ofta, gärna 7-20 gånger per dag. Vänj katten vid fri tillgång till mat redan från början, placera gärna skålar med torrfoder på olika platser i hemmet och låt aldrig maten ta slut. Tänk även på att välja bredare matskålar då katter ogärna äter ur en skål där deras känsliga morrhår slår i kanterna. 
  3. Vattnet
  4. Ställ vattenskålarna minst två meter från maten. Om vattnet blir smutsigt av fodersmulor så vill katten troligtvis inte dricka det. Vattenfontän är ett bra alternativ till skål, de uppmuntrar katten att dricka och är en god försäkring mot urinvägsproblem som kan orsakas av för lite vätska.
  5. Leken 
  6. Särskilt innekatter kan i de flesta fall inte tillgodose sitt jaktbeteendet på egen hand och då är det extra viktigt att du hjälper till. Ha gärna två uppsättningar av leksaker som du varierar mellan så blir de aldrig tråkiga. Införskaffa leksaker i olika storlekar och material så att kissen själv får välja vad som är roligast.
  7. Toaletten
  8. Regeln säger att du bör ha en kattlåda mer än antalet katter, dvs tre kattlådor till två katter. Kattlåda med eller utan tak är en smakfråga, men tejpa upp luckan i början om du skaffar en kattunge som är ovan. Med en bra sand och ett bra foder behöver du aldrig ha en låda som luktar. Fråga gärna vår personal om du är osäker.

Rekommenderade produkter

Webbpris
-10%

Savic

Loop Drinking Fountain

62 kr69 kr

Trixie

Cat Activity Snack Hive XXL Strategy Game

199 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Katt

Pynta kattsäkert i jul och påsk

10 maj 2023

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2023 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK