4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Sommaraktiviteter med din katt

Sommaraktiviteter med din katt

Att inkludera din katt i sommaraktiviteter är inte bara roligt, det stärker också bandet mellan er. Här är våra tips på kattvänliga sommaraktiviteter som ni kan testa!

Upplev naturen tillsammans

Ta med din katt på en kontrollerad promenad utomhus med hjälp av sele  och koppel . För utomhusaktivitet rekommenderar vi sele istället för halsband då en sele är mer rymningssäker. Utforska trädgården, parker eller närliggande naturreservat tillsammans och låt din katt nosa på blommor och gräs. Detta ger din katt möjlighet att njuta av frisk luft och naturliga dofter samtidigt som din katt får motion och stimulans.

Vattenlek

Många katter älskar att leka med vatten, så varför inte skapa en liten vattenlekplats för din katt att utforska? Du kan använda en liten badbalja för att sedan lägga flytande leksaker i den. 

Instinktivt gillar katter rinnande vatten mer än stillastående vatten då rinnande vatten uppfattas som renare. Under varma dagar är det viktigt att katten får i sig vatten. Vi rekommenderar därför att du införskaffar en vattenfontän  till din katt. En vattenfontän kan öka kattens dricksvilja samtidigt som det blir ett roligare sätt att dricka än från en vanlig skål med stillastående vatten.

Förbättra mental stimulans med interaktiva leksaker

Använd leksaker som fjädrar, bollar och laserpekare för att stimulera din katts jaktinstinkter och ge din katt en chans att springa runt och leka. Fungerar alldeles utmärkt att låta din katt jaga efter dessa leksaker utomhus så länge den är rymningssäker. Vid tråkiga regniga dagar fungerar det lika bra att aktivera katten på samma sätt fast inomhus.

Godissök

En till utmärkt aktivitet du kan göra med din katt är att gömma godis eller en bit mat , antingen utomhus eller inomhus. Katten får sedan använda sin nos till att söka upp godiset eller maten. Katter har precis som hundar en instinkt och ett behov av att få dofta, söka och spåra. Att erbjuda din katt möjligheten att få köra ett godissök kan hjälpa till att hålla din katt fysiskt och mentalt stimulerad, minska tristess och främja din katts välbefinnande. Det är viktigt att se till att spårningsmiljön är säker och att din katt är under uppsikt när den spårar utomhus för att undvika faror som trafik eller andra djur.

Frys in godis eller mat

Vid varma dagar kan det vara perfekt att ge din katt lite fryst godis eller mat . Det är kylande och kan vara en uppskattad aktivitet. Du kan antingen:

  • Frysa in godis tillsammans med vatten i en skål. Låt skålen stå i frysen några timmar och servera sedan till din katt. Den kommer hålla sig sysselsatt ett bra tag.

  • Införskaffa en slickmatta som du brer våtmat på och fryser in. En slickmatta är designad för att främja att katten slickar i sig maten vilket gör att den äter långsammare. Slickandet har dessutom en lugnande effekt som frigör hormoner i kroppen. En slickmatta främjar även en god munhälsa eftersom att bakterier skrapas av tungan mekaniskt samt att det stimulerar salivproduktionen vilket gynnar tänder & tandkött.

Skugga och gos

När det blir för varmt ute, ta en paus i skuggan och spendera lite kvalitetstid med din katt. Gosa, borsta och ge din katt massor av kärlek och uppmärksamhet (om den vill såklart).

kattochma%cc%88nniska

Rekommenderade produkter

Nyhet
-10%

My favourite CAT Star Mix

35 kr39 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Kattunge

Kattunge - vecka för vecka

10 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK