4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Pynta kattsäkert i jul och påsk

Pynta kattsäkert i jul och påsk

Fet mat, prassligt pynt och färgglada växter. Högtider innebär massor av fällor för våra fyrbenta vänner. Så här ser du till att din katt är säker i jul och påsk.

Många av våra jul- och påsktraditioner är livsfarliga för husdjur. Julhelgen är till och med den högtid då flest djur söker vård i Sverige. Här är farorna att se upp för om du har katt:

Choklad

Kakao innehåller ämnet Teobromin som är farligt för både hundar och katter. Ju högre kakaohalt desto farligare. Låt därför inte chokladgodis och bakverk ligga framme obevakade. Om din katt ändå har fått i sig choklad bör du kontakta veterinär. Vanliga symtom på chokladförgiftning är kräkning, diarré, hjärtklappning och kramper.

Paketinslagning

För lekfulla kattungar är paketöppningen på julafton extra spännande, men låt den helst inte leka med varken presentsnören eller julgransglitter. De kan orsaka stopp och svåra skador i svalg, mage och tarmar.

Växter

Alla liljeväxter är farliga för katter och kan leda till akuta njurskador. Julrosor är så pass farliga att katten kan avlida. Julstjärnor och julkaktusar kan ge kräkningar och irritation i luftvägarna. Även amaryllis och hyacinter är farliga för katter. Tänk på att växternas lökar är extra farliga så placera dem på en höjd som katten inte kommer åt.

Levande ljus

Undvik alltid att ha tända ljus inom räckhåll för dina djur. Nyfikna katter kan råka välta omkull dem med svansen eller till och med fatta eld i pälsen. 

Pynt

Färgglada fjädrar på påskris är förvillande lika vanliga kattleksaker men kan vara direkt livsfarliga för din katt. Satsa hellre på pynt i form av större påskägg som din katt inte kan sätta i halsen eller krukor med vårgrönt kattgräs.

ute_heromobile3-4-recovered

Relaterade artiklar

Katt

Så kommunicerar katten

23 november 2022

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK