Tagga #Zoopunktse på Instagram för att synas här

Royal Canin Veterinary Diets Cat Urinstenar Urinvägsproblem Viktminskning

Royal Canin Veterinary Diets Wet Cat Urinary Moderate Calorie S/O

Veterinärfoder till katter med tendens till övervikt vid sjukdom i nedre urinvägarna. Royal Canin Veterinary Diets Cat Urinary S/O Moderate Calorie ges på rekommendation av veterinär vid sjukdom eller problem med urinvägarna hos katt. Läs mer
Bäst deal
16 kr 18,82 kr/kg Rek.pris 19 kr
189 kr 185,29 kr/kg (15,75 kr/st) Rek.pris 230 kr
649 kr 159,07 kr/kg (13,52 kr/st) Rek.pris 796 kr
16 kr

Royal Canin VD Wet Cat Urinary Moderate Calorie

Royal Canin RC Veterinary Diets Wet Cat Urinary Moderate Calorie S/O veterinärfoder med avvägt energiinnehåll för katter med urinvägsproblem orsakat av urinkristaller / -stenar av typerna struvit och/eller oxalat, och som har lätt för att gå upp i vikt. Royal Canin Urinary S/O kattmat hjälper kroppen att lösa struvitkristaller och förebygga oxalatkristaller i urinen, kontrollerar pH-värdet och ger en låg mättnadsgrad i urinen.

Indikationer för Royal Canin RC Veterinary Diets Wet Cat Urinary Moderate Calorie S/O
Tendens till övervikt
Upplösning av struvitsten
Förebygger återkommande struvit- och oxalatsten

Kontraindikationer till Royal Canin RC Veterinary Diets Wet Cat Urinary Moderate Calorie S/O
Dräktighet, digivning och tillväxt
Kronisk njursvikt, metabolisk acidos
Hjärtsvikt
Hypertension (högt blodtryck)
Användning av urinförsurande läkemedel

För upplösning av struvitsten krävs 5-12 veckors strikt utfodring med Royal Canin RC Veterinary Diets Wet Cat Urinary Moderate Calorie S/O. För att förebygga återfall bör fodret ges under ytterligare en period på minst 6 månader, följt av en urinprovsanalys.

När katten är frisk rekommenderar vi utfodring med Obesity Management eller Satiety Support om katten är överviktig, annars något av friskfodren i Vet Care Nutrition-sortimentet.

STRUVITE DISSOLUTION

Urinary S/O säkrar en effektiv upplösning av struvitstenar.

MODERATE CALORIE

Ett måttligt energiinnehåll gör det möjligt att begränsa viktökningen hos katter som har lätt för att gå upp i vikt.

URINE DILUTION

En ökad urinvolym leder till att urinen får en lägre koncentration av struvit- och kalciumoxalatkristaller, vilket bidrar till minskad risk för utvecklingen av den här sortens urinsten. En större urinvolym säkrar en regelbunden tömning av urinblåsan.

LOW RSS

En reducerad mättnadsgrad i urinen innebär att kristaller inte bildas lika lätt och därmed förebyggs urinstenar som struvit och kalciumoxalat

Information

Fodret har ett lågt kaloriinnehåll, tack vare en måttlig fetthalt, alltmedan det tillhandahåller protein av hög kvalitet. Fodret är berikat med L-karnitin, som hjälper till vid processen att omvandla fettsyror till energi.

Den mycket höga vattenhalten (82%) ger fodret en lägre energitäthet, vilket gör att katten kan äta en väsentligt större portion än om den ätit torrfoder.

Tagga #Zoopunktse på Instagram för att synas här