Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Royal Canin Veterinary Diets Cat Kronisk Njursjukdom Nefrit Njursvikt

Royal Canin Veterinary Diets Wet Cat Renal Beef

Veterinärfoder Renal med biffsmak hjälper till att bromsa sjukdomens utveckling hos katter med njursjukdom. Royal Canin Veterinary Diets Cat Renal Beef ges på rekommendation av veterinär vid sjukdom eller problem med njure hos katt. Läs mer
189 kr 185,29 kr/kg (15,75 kr/st) Rek.pris 199 kr
Bäst deal
695 kr 170,34 kr/kg (14,48 kr/st) Rek.pris 912 kr
19 kr 223,53 kr/kg Rek.pris 19 kr
19 kr

Royal Canin VD Wet Cat Renal Beef

Veterinärfoder för katter med kronisk njursvikt. Royal Canin Renal kattmat innehåller en kombination av mycket lättsmälta proteiner, prebiotika, betmassa, ris och fiskolja bidrar till magtarmkanalens hälsa, har en lågt fosforhalt och är berikat med en mängd antioxidanter.

Indikationer
Kroniskt nedsatt njurfunktion (CRF – njurinsufficiens)
Urinsten kalciumoxalat
Hepatitisk encefalopati (bristande leverfunktion med centralnervös påverkan)
Urinsten som kräver urinalkalisering exv urat, cystin

Kontraindikationer
Dräktighet, digivning och tillväxt

Användningstid:

Dietfodret ordineras av veterinär under 6 månader och katten bör kontrolleras hos veterinär vid slutet av perioden. När en njursjukdom kan diagnostiseras är cirka 75 % av njurvävnaden förstörd och sjukdomen är bestående. Katten behöver då dietfoder livet ut.

Låg fosforhalt

Vid kroniskt nedsatt njurfunktion (CRF) klarar inte njurarna att eliminera fosfor i tillräcklig omfattning. Ett lågt fosforinnehåll i fodret bromsar utvecklingen av njursvikt.

EPA/DHA

Högt innehåll av omega-3-fettsyrorna EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra). Omega-3-fettsyror verkar antiinflammatoriskt och underlättar den glomerulära filtreringen.

Matsmältningssäkerhet

Njurproblem leder till uremi vilket kan leda till magsår och sår på tarmslemhinnorna. Zeolit och FOS (frukto-oligosackarider) bidrar till en stabil och säker magtarmfunktion.

Motverkar åldrande

Samverkande antioxidantkomplex (vitamin E och C, taurin och lutein) bidrar till att stärka immunförsvaret och minskar de fria radikalernas påverkan, vars negativa effekt ökar med åldern.

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här