Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Royal Canin Veterinary Diets Cat Kronisk Njursjukdom Nefrit Njursvikt

Royal Canin Veterinary Diets Cat Renal

Dietfoder för katter från 6 månader med njursjukdom. Royal Canins kattmat Veterinary Diets Cat Renal veterinärfoder hjälper till att bromsa sjukdomens utveckling & ges på rekommendation av veterinär vid sjukdom eller problem med njurar hos katt. Läs mer
329 kr 164,50 kr/kg Rek.pris 399 kr
Bäst deal
529 kr 132,25 kr/kg Rek.pris 662 kr
329 kr

Royal Canin RC Veterinary Diets Cat Renal - Dietfoder avsett för katter som är äldre än 6 månader

Royal Canin RC Veterinary Diets Cat Renal veterinärfoder för katter med kronisk njursvikt. Royal Canin Renal kattmat innehåller en kombination av mycket lättsmälta proteiner, prebiotika, betmassa, ris och fiskolja bidrar till magtarmkanalens hälsa, har en lågt fosforhalt och är berikat med en mängd antioxidanter.

När du väljer att köpa Royal Canin RC Veterinary Diets Cat Renal foder bekräftar du även nedanstående:

Mitt djur är undersökt av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos.

Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder rekommenderas att jag söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.

Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder skall jag omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.

Indikationer för Royal Canin RC Veterinary Diets Cat Renal
  • Kroniskt nedsatt njurfunktion (CRF – njurinsufficiens)
  • Urinsten kalciumoxalat
  • Urinsten som kräver urinalkalisering exv urat, cystin
Kontraindikationer till Royal Canin RC Veterinary Diets Cat Renal
  • Dräktighet, digivning och tillväxt
Användningstid:

Dietfodret ordineras av veterinär under 6 månader och katten bör kontrolleras hos veterinär vid slutet av perioden. När en njursjukdom kan diagnostiseras är cirka 75 % av njurvävnaden förstörd och sjukdomen är bestående. Katten behöver då dietfoder livet ut.

Very Low Phosphorus
Mycket låg fosforhalt

• Vid kroniskt nedsatt njurfunktion (CRF) klarar inte njurarna att eliminera fosfor i tillräcklig omfattning. Ett lågt fosforinnehåll i fodret bromsar utvecklingen av njursvikt.

Vascular Support
Stärker blodkärlen

• Polyfenoler (i synnerhet Flavanoler) bidrar till att motverka effekten avoxidativ stress. De underlättar också blodgenomströmning i njuren genom sin påverkan på blodkärlen.

Anti-Age System
Motverkar åldrande

• Samverkande antioxidantkomplex (vitamin E och C, taurin och lutein) bidrar till att stärka immunförsvaret och minskar de fria radikalernas påverkan, vars negativa effekt ökar med åldern.

Digestive Security
Matsmältningssäkerhet

• Njurproblem leder till uremi vilket kan leda till magsår och sår på tarmslemhinnorna. FOS (fruktooligosackarider) bidrar till en stabil och säker magtarmfunktion.

Mer information:

Studier från USA tyder på att 1 av 3 katter över 12 år har någon form av njursvikt*. En nyligen genomförd studie på till synes friska katter 9 år och äldre med normalt biokemiskt status, prospektivt rekryterade från veterinärkliniker i London, visar att det inom 12 månader finns biokemiska bevis på azotemi hos 1 av 3 katter**.

* Lulich, J.P et al, Compendium on Continuing Education for the Practising Veterinarian, 1992, 14, 127-152.”

** Jepson, RE et al, Journal of Veterinary Internal Medecine (abstrakt inlämnat för presentation vid ACVIM forum 2007).

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här