4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Reptil / Korallfingergroda Litoria caerulea

Korallfingergroda Litoria caerulea

dumpyfroglitoriacaeruleacloseuponwhitebackgroundfrogcloseup

Naturligt beteende hos korallfingergroda

Den charmiga korallfingergrodan (Litoria caerulea) är ett fascinerande inslag i många grodentusiasters hem. Dessa fredliga amfibier är kända för sitt trädlevande beteende, där de tillbringar större delen av sin tid bland grenar och bladverk. När solen går ner börjar deras dag – eller snarare natt! De är nämligen huvudsakligen aktiva under mörka timmar, vilket gör dem till spännande att observera för oss nattugglor.

Idealisk miljö för välmående

För att dessa graciösa varelser ska kunna frodas behövs ett välplanerat terrarium som efterliknar deras naturliga habitat så mycket det bara går. Vi rekommenderar ett högt terrarium med rikligt med storbladiga växter och robusta grenar där de kan klättra fritt. En vattendel i botten av terrariet ger inte bara en chans för bad utan också hjälper till att upprätthålla den höga luftfuktighet som korallfingergrodorna älskar.

Läs mer om hur du får korallfingergrodan att trivas här !

Livscykel och ursprung

Från regnskogarna i Australien och Nya Guinea har denna art anpassats till ett liv bland lövverket. I fångenskap kan de leva upp till cirka 15 år med rätt skötsel, vilket innebär att beslutet att ta hand om en korallfingergroda verkligen är ett långtidsåtagande vi entusiaster gladeligen tar på oss!

Färgvariationer hos arterna

Korallfingergrodan visar upp en palett av gröna nyanser kompletterade ibland med bruna toner över sin släta hud. Storleksmässigt når de oftast runt 10 centimeter när fullvuxna, vilket gör dem varken för små eller stora – precis lagom för observation och hantering.

Att dela livet med en korallfingergroda erbjuder inte bara stimulerande sällskap men också möjligheten att lära sig mer om dessa intressanta djur direkt från din egen bostad – något vi ser fram emot att hjälpa dig utforska vidare!

89 produkt
4848
Pallfrakt
-15%

Exoterra Glass Terrarium Natural Tall - Advanced Reptile Habitat

1 070 kr1 259 kr

Visar 36 av 89 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK