4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Fågel / Nymfkakadua

Nymfkakadua

fakta-om-nymfkakadua

Nymfkakadua – En charmig följeslagare

Nymfkakaduan, även känd som nymfparakit, är en uppskattad fågel bland fågelägare tack vare sitt sociala beteende och sin förmåga att bli en pratglad kompis. Dessa fjäderbeklädda vänner kommer från Australiens varma breddgrader och har gjort sig kända för sin tillgivenhet när de får rätt omvårdnad.

Socialt liv i flock

Som äkta flockdjur trivs nymfkakaduor bäst tillsammans med sina artfränder. De bör därför hållas minst två stycken ihop för att kunna utöva sina sociala instinkter fullt ut. Att observera deras interaktioner är inte bara underhållande utan också ett tecken på deras välmående.

Kännetecknande drag

Dessa papegojliknande skapelser mäter in på ungefär 30 centimeter från näbb till stjärtspets och kan leva mellan 10-15 år, ofta längre med god omsorg. Hanarna kan lätt identifieras genom de distinkta röda fläckarna på kinderna samt deras ljusa färger, vilket gör dem till ett färgsprakande inslag i hemmet.

Skötselråd och boendemiljö

Att ge din nymfkakadua det bästa möjliga hemmet inkluderar alltifrån rymliga burar till stimulerande leksaker och korrekt diet. Vi erbjuder djupgående information om hur du bäst tar hand om din nya familjemedlem - utforska våra skötselråd och inköpslista till din nymfkakdua .

Genom vår passion för dessa fantastiska djur vill vi dela med oss av tips som berikar både ditt och din nymfs livskvalitet!

218 produkt
1818

Savic Primo 60 Open Empire

1 399 kr

Pallfrakt

Savic Tasmania

3 599 kr

Visar 36 av 218 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK