4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Tigerbarb

Tigerbarb

tigerbarbpuntiustetrazonainaquarium

Introduktion tigerbarb

Tigerbarben, med det latinska namnet Puntius tetrazona, är en populär och livlig invånare i många akvarier. Denna lilla fisk från Asiens vattendrag har blivit omtyckt för sin distinkta teckning och sitt sociala beteende. För att trivas behöver tigerbarber hållas i grupp, där de simmar runt tillsammans i ett aktivt stim.

Naturlig habitat och levnadssätt

I det vilda finner man tigerbarben ofta i snabbflytande strömmar och floder. De anpassningsbara egenskaperna hos denna art gör dem till allätare som inte är främmande för varken växtmaterial eller små djurpartiklar som ingår i deras diet.

Akvariemiljön

För att efterlikna tigerbarbens naturliga miljö bör ett akvarium ha en temperatur på 22-28 grader Celsius samt ett pH-värde mellan 6.0-8.0. Vattnets hårdhet (dH) kan variera från mjukt till något hårt, vilket ger dessa robusta fiskar ett brett spektrum av acceptabla levnadsförhållanden.

Social dynamik och fortplantning

Dessa energiska fiskar frodas när de får leva tillsammans med sina artfränder; minst 10 individer rekommenderas för att skapa ett harmoniskt stim där de kan interagera naturligt utan stress. När det kommer till reproduktion sprider tigerbarben romen över substratet där befruktningen sker externt.

Varianter av tigerbarb:

Grön Tigerbarb

Grön tigerbarb är känd för sin unika olivgröna nyansering som kompletterar den klassiska svart-randiga mönstringen vilket bidrar till en intressant kontrast mot grönskan i planterade akvarier.

Läs mer om grön tigerbarb här !

Albino tigerbarb

Den albino varianten avslöjar en mer subtil charm med sina ljusrosa toner och nästan genomskinliga fenor, vilket lägger till mjukhet bland de mer traditionellt starkfärgade arterna.

Att välja rätt variant beror på personliga preferenser samt önskad estetik i ens egen undervattensvärld – oavsett val bidrar alla typer av tigerbabber med dynamik och livfullhet till din akvariemiljö.

Genom att integrera dessa praktfulla skapelser i ditt hemakvarium kan du njuta av deras fascinerande beteenden samtidigt som du tar del av den rogivande atmosfären som bara ett välskött akvarium kan erbjuda.

Guld tigerbarb

Guld tigerbarb är en av de mest glimrande individerna du kan inbjuda till ditt sötvattensakvarium. Deras gyllene nyans och livliga beteende gör dem till en favorit bland akvarieentusiaster.

Läs mer om guld tigerbarb här !

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK