4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Grön tigerbarb

Grön tigerbarb

greenmosstigerbarbpuntiustetrazonaaquariumfish

Vad är en Grön Tigerbarb?

Grön tigerbarb, Puntius tetrazona, är en populär sötvattensfisk som uppskattas för sin levande gröna färg och sitt aktiva beteende. Dessa små pärlor i akvariet härstammar från de lugna vattendragen i Asien och trivs bäst när de simmar tillsammans med sina artfränder. Att hålla dem i stim, helst på minst fem individer, ger dem trygghet och låter deras naturliga sociala strukturer blomstra.

Livsmiljö och Skötselråd

För att din grupp av gröna tigerbarber ska må bra krävs rätt förhållanden. De föredrar en temperatur mellan 22-28 grader Celsius samt ett pH-värde på 6.0 till 8.0, vilket gör dem anpassningsbara till flera typer av akvatiemiljöer. Vattenhårdheten bör ligga inom dH-intervallet 5-13.

Dessa allätare är inte kräsna när det kommer till kost, dock mår de bäst av en balanserad diet bestående av både vegetabiliska och animaliska inslag som håller dem pigga och friska.

Fortplantning

Att se dessa fiskar fortplanta sig kan vara en spännande del av hobbyn. De sprider rom över växter eller substrat på botten vid lektillfället, så det kan vara bra att ha finbladiga växter eller särskilda yngelmattor där äggen kan fastna säkert utan att bli uppätna.

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK