4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Guld tigerbarb

Guld tigerbarb

goldenpuntiustetrazona

Guld tigerbarb ursprung

Guld tigerbarben, med sitt latinska namn Puntius tetrazona, är en av de mest glimrande juvelerna du kan inbjuda till ditt sötvattensakvarium. Ursprungligen från Asiens varma vatten bjuder dessa fiskar på ett fascinerande skådespel när de simmar runt i grupp. Deras gyllene nyans och livliga beteende gör dem till en favorit bland akvarieentusiaster.

Naturligt habitat och levnadsvillkor

Dessa allätare trivs bäst i stim om minst tio individer där de kan sprida sin rom och upprätthålla sina sociala hierarkier. För att efterlikna deras naturliga miljö bör vattnet hållas inom temperaturområdet 22-28°C med ett pH-värde mellan 6.0 och 8.0 samt en dH på 5-13.

Skötselråd för guld tigerbarb

Att ta hand om guld tigerbarber innebär mer än bara att beundra deras skönhet, det kräver omsorg om deras välbefinnande genom rätt vattenkvalitet och kost. Som allätare kommer de att äta det mesta men se till att ge dem en balanserad diet bestående av både vegetabiliska och proteinrika födoämnen.

Samspel med andra arter

Även om guld tigerbarber är fredliga som art, har de ibland tendenser att nafsa fenor på långsimmade kamrater såsom siamesiska kampfiskar eller guldfiskar. Se därför till att välja tankkamrater noggrant för harmoni under ytan.

Vi vill hjälpa dig skapa en bra undervattensvärlden för din guldglimmande kompis! Kom ihåg, vi finns här för dig – lika passionerade över våra finfjällade vänner som du är!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK