4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Molly

Molly

poecilialatipinna

Molly – En populär akvariefisk med charm

Mollyfisken är en älskad invånare i många akvarier världen över. Med sitt fredliga temperament och sin förmåga att anpassa sig till olika miljöer, är den ett utmärkt val för såväl nybörjaren som den mer erfarna akvaristen. Låt oss dyka ner i världen av dessa färgstarka fiskar.

Grundläggande om Molly

Mollyfisken, med det latinska namnet Poecilia latipinna, härstammar från de varma vattnen i Sydamerika. De trivs bäst i temperaturer mellan 22-28 grader Celsius och föredrar ett pH-värde på 7.0-8.0 samt en dH-hårdhet på 5-13. Som levandefödare är mollyfiskar unika då de inte lägger ägg utan föder fram levande yngel.

Dessa allätare har en förkärlek för vegetabiliska kosthållningar och mår bra av foder rikt på växtmaterial. Att se till att deras diet innehåller både animaliska och vegetabiliska inslag är nyckeln till deras välbefinnande.

Olika varianter av molly:

Black Molly

Den kanske mest kända varianten bland mollyfiskar är Black Mollyn; dess släta svarta fjäll ger ett elegant intryck i vilket akvarium som helst. Denna sort har samma behov som sina artfränder när det gäller matvanor och miljöförhållanden men står ut med sin distinkta svarta färgsättning.

Att ha en grupp Black Mollys kan vara särskilt imponerande då deras kontrasterande färg spelar upp mot ljusare bakgrunder eller växter, vilket gör dem till naturliga blickpunkter.

Lyretail Variant

Lyrtail eller lyrstjärt-mollies tar estetiken hos dessa redan bedårande djur till nästa nivå genom sina spektakulära svansfenor som liknar formen av en lyra eller harpa. Denna variation finns också hos Black Mollies där kombinationen av den dramatiska finformningen tillsammans med den intensiva svarta kulören verkligen fångar betraktarens uppmärksamhet.

Det krävs ingen speciell vård utöver standardbehoven för lyrtail mollies, men regelbunden observation rekommenderas för att säkerställa att deras prydliga fenor håller sig fria från skador och sjukdomar.

Silver Molly

Silver Molly är känd för sin silverfärgade kropp, men nyanserna kan variera från ljusare silver till mörkare grå. Dess släta och glansiga yta ger den ett attraktivt utseende.

Segelfensmolly

Segelfensmolly, även känd som Sailfin Molly, är en distinkt Molly-variant. Det mest framträdande draget hos segelfensmolly är dess stora, utstående rygg- och skärtfenor, som ger fisken ett segel-liknande utseende. Färgvariationerna kan vara mångfaldiga, inklusive nyanser av svart, vit, silver, gult och orange.

Dalmatianer Molly

Dalmatiner Molly har en ljus grundfärg, vanligtvis i nyanser av vitt, silver eller gult, och är täckt av svarta eller mörka prickar över hela kroppen, vilket påminner om mönstret på en dalmatinerhund.

Läs mer om Dalmatiner Molly .

Ballong Molly

Denna Molly-variant har en rundare kroppsform och ser lite "svullen" ut. Denna morfologi gör den till ett unikt och iögonfallande tillskott i akvariet.

Läs mer om Ballong Molly .

Vi hoppas ni funnit inspiration i denna glimt av mollyvärldens underbara arter! Kom ihåg att vi alltid står redo att dela vår kunskap och passion när ni vill berika era hem med dessa fascinerande vattenlevande kompanjoner.

380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK