4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Dalmatiner Molly

Dalmatiner Molly

freshwateraquariumfishthesail-finmollypoeciliaveliferagold

En introduktion till Dalmatiner Molly

Dalmatiner Molly, eller Poecilia latipinna som är dess latinska namn, är en färgstark invånare från Sydamerikas varmare vatten. Dess vita hud pryds av distinkta svarta prickar som ger den ett omisskännligt utseende likt hundrasen den delar namn med. Som levandefödande fisk är mollyfisken inte bara estetiskt tilltalande utan också intressant ur ett reproduktionsperspektiv.

Levnadsvillkor för din Dalmatinermolly

För att trivas kräver dessa sötvattensfiskar temperaturer mellan 22-28 grader Celsius och uppskattar ett pH-värde på 6.0-8.0 samt en dH (vattenhårdhet) på 5-13. Det innebär att de anpassar sig väl till många hemmakvarier så länge vattnet hålls rent och inom de rätta parametrarna.

Föda och näring för en frisk fisk

Mollyfisken anses vara allätande men föredrar framförallt vegetabiliska inslag i sin diet. Vi rekommenderar att erbjuda dem ett balanserat kostschema bestående av både högkvalitativt vegetabiliskt foder samt variation genom olika sorters flingor och pellets speciellt formulerade för mollys.

Varianten - Lyrstjärt bland Dalmatiner mollys

Denna sällsynta variant skiljer sig från sina artfränder genom sin spektakulära stjärtform som breder ut sig likt lyrens stränginstrument vilket gett upphov till dess namn "lyrstjärt". Förutom det majestätiska fenomenet bevaras samma lekfulla personlighet och vårdbehov som hos standardvarianten av Dalmatiner molly.

Att inkludera lyrstjärten i ditt akvarium lägger definitivt till en extra dimension av elegans och skönhet under ytan!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK