4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Ballong Molly

Ballong Molly

blackandwhiteballoonmollyisswimminginfishtank

Ballong Molly - En charmig akvariefisk

Med sin distinkta runda mage och glada uppsyn ger den liv åt varje akvarie. Men vad gör denna fisk så speciell, och hur tar man hand om dem på bästa sätt? 

Karaktäristiska drag hos Ballong Molly

Den unika formen på en Ballong Molly är det som först fångar ögat – en bukig silhuett som påminner om just en ballong. Dessa levandefödande fiskar tillhör familjen Poecilia latipinna och härstammar från Sydamerikas varma vatten. De trivs bäst i temperaturer mellan 22-28 grader Celsius, med ett pH-värde på 6.0-8.0 och dH-intervall mellan 5-13.

Diet och föda

Mollyfisken är inte kräsen när det kommer till mat, de är allätare med en förkärlek för vegetabiliska kosttillskott i deras diet. Det betyder att vi bör erbjuda dem ett balanserat utbud av vegitabiliskt foder samt standard flingfoder eller pellets anpassade för tropiska fiskar.

Variant: Silverballongmolly

En populär variant inom gruppen Ballong Molly är silver som lyser upp akvariet med sina skiftningar i ljusa toner. Precis som sina släktingar har även dessa individer behov av liknande levnadsvillkor när det gäller temperatur, pH-värde och hårdhet på vattnet.

Att ta hand om din mixade Ballong Molly innebär mer än bara att mata dem rätt, det inkluderar också regelbundna vattenbyten, underhållning genom olika gömställen samt växter där de kan utforska eller ta skydd ifrån alltför ivriga akvarie-kamrater.

Att tänka på vid inköp

När du väljer att berika ditt akvarium med nyfikna Ballong Mollys, kom ihåg att se över vilken miljö du erbjuder dem hemma hos dig. Kontrollera vattenvärdena noggrant innan introduktionen så din nya simmande kamrat får den start den förtjänar!

380 produkt
77
Pallfrakt

AQUAEL Hexa-starterset LED Aquarium

2 299 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK