Hem / Tips & Råd / Kattunge / Promenera med katt

Promenera med katt

article-image3_4-5

Alla katter mår bra av att få komma ut i det fria ibland. Att ta en promenad med din kisse är både mysigt och spännande för er båda. Så här vänjer du din innekatt vid att gå i koppel.

De flesta katter lever gott och dessutom längre inomhus, men att få gå ut i naturen då och då ger din innekatt en trevlig omväxling i livet. Därför är det bra att lära din katt att gå i kattsele och koppel redan när den är liten. En bra sele ska vara stadig, mjuk i kanterna och inte skava någonstans. Till små kattungar är det klokt att skaffa en sele som har en rejäl justeringsmån så att de kan växa i den. Välj ett koppel som är tillräckligt långt för att ge katten frihet, men ändå bra kontroll för dig. Det är inte tillåtet att ha din katt i löplina.

Öva inomhus

Med lite träning så brukar det gå att få även vuxna katter att gå i sele. Börja öva korta

perioder inomhus så att katten vänjer sig vid selen i en trygg och van miljö. När katten är van vid att gå omkring i sele inomhus och selen är ordentligt spänd kan du börja med att fästa ett koppel till selen. Låt katten ta utestunderna i sin takt så att den får en bra upplevelse första gångerna utomhus. Välj en lugn tid på dagen och låt katten ta sin tid att nosa och speja. Dra inte i kopplet för att försöka få din katt att gå då det kan skapa obehag. Ge din kisse den tid den behöver så kommer den snart att älska sina promenader!

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Katt

Pynta kattsäkert i jul och påsk

10 maj 2023

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2023 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK