4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Kattunge / Så ser du till att din utekatt är säker

Så ser du till att din utekatt är säker

Många kattägare oroar sig för de många faror som finns därute för en liten kisse. Här är våra bästa tips för att hålla din katt säker ute i det vilda.

Det absolut första du ska göra innan du släpper ut din katt är att kastrera den. 

Katter som rör sig fritt utomhus måste enligt den nya djurskyddslagen vara kastrerade eller steriliserade. Du bör också id-märka din katt så att den snabbt kan spåras om den kommer bort. Sätt ett katthalsband på katten så det enkelt går att se att den har ett hem. Köp ett halsband med ett snabbspänne som går upp av sig själv om katten fastnar i något, samt reflex så att katten syns i mörkret. Köp även en ID-bricka eller ID-tub så att du kan fästa ditt telefonnummer i halsbandet.

Vaccinera din utekatt för att undvika sjukdomar, samt avmaska den regelbundet. Gå även igenom kattens päls dagligen efter ohyra och fästingar. Använd fästingmedel under säsong.

Även om utekatter tenderar att äta möss och andra smådjur behöver du givetvis komplettera med ett ordentligt kattfoder .

Vänj katten vid utelivet

Alla katter som flyttar till ett nytt hem bör hållas inomhus den första tiden. På så vis kan de i lugn och ro bekanta sig med hemmet och lära sig var de bor. Börja med att träna katten genom att sätta på den selen inomhus lite då och då. Vänj sedan din kisse vid att vara utomhus stegvis genom att gå korta koppelpromenader. I början kan katten streta emot m en småningom kan ni öva på att vistas i trädgården och närområdet.

utekatt_article-image3_4

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Katt

Så väljer du kattnamn

19 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK