4.5 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Foderguide för hund

Foderguide

hungryjackrussellterrierholdinganemptybowlona

Att välja rätt hundfoder är viktigt för hundens välmående men det kan vara svårt att veta vilken mat som passar bäst för just din hund. Här listar vi de vanligaste fodersorterna som finns att köpa.

Hundfoder finns i olika former och smaker samt med olika slags innehåll, och det finns för- och nackdelar med alla fodertyper. Fråga gärna vår personal så vägleder vi dig att hitta rätt hundfoder till din fyrfota vän.

Olika slags hundfoder

Torrfoder är den vanligaste typen av hundmat. Den är billig, enkel att förvara och servera. Tuggmotståndet i torrfoder är bra för hundens tandhälsa och förebygger plack. Tänk på att välja ett torrfoder med hög kötthalt och balanserat näringsinnehåll. Överblivet torrfoder går även att spara och kan serveras vid nästa måltid– bra både för miljön och plånboken. Tips! Torrfoder går att servera både torrt och blötlagt beroende på vad din hund föredrar.

Våtfoder är en favorit hos många hundar. Eftersom fodret innehåller mycket vatten får hunden i sig mycket vätska– positivt inte minst för den hund som är dålig på att dricka. Nackdelen med våtfoder är att det är tungt att bära hem, dyrare än torrfoder och lite krångligare att ta med på exempelvis resan. Våtfoder är ett utmärkt sätt att smaksätta torrfoder med om din hund är matkräsen.

Färskfoder innebär att maten baseras på råa ingredienser och inhandlas djupfryst. Inälvor, fisk, kött och grönsaker mals ner och blir till korvar, burgare eller bollar. Det finns dessvärre en del risker med färskfoder. Eftersom maten inte är tillagad så kan den innehålla bakterier– varsam hantering är med andra ord mycket viktig. Färskfoder är krångligare att ha med utanför hemmet och vårt tips är därför att ha likvärdigt frystorkat hundfoder hemma. Färskfoder är ett av de dyrare hundfodren men det går även att kombinera med exempelvis ett torrfoder.

Frystorkat hundfoder  är nästan detsamma som färskfoder men i frystorkat format. Det innehåller till största del naturliga råvaror och har samma höga näringsvärde som färskfoder. Den största fördelen med frystorkat färskfoder är att det knappt väger något och därför är utmärkt att ha med på resa, vandring eller utställning. Frystorkat foder är något dyrare än övriga hundfoder.

Rekommenderade produkter

See all dogs products
ZOO-favorit ★
-15%

ZOO GOOD

Venison Sensitive Adult All Breed

849 kr999 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Vattensvans hund

22 april 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK