4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Hund / Hundmat & hundfoder / Torrfoder för hund

Torrfoder för hund

Den vanligaste sortens hundmat är torrfoder, och hos oss på ZOO.se finns allt du kan önska dig i den vägen. Mat har en avgörande betydelse för hälsa och välmående, därför är det viktigt att du väljer den variant som passar bäst för just din hund.

 

 Bra att veta om torrfoder

Torrfoder är en typ av hundmat som antingen torkats eller frystorktats. Vanliga ingredienser är lamm, kalkon och kyckling. Att torrfoder är populärt beror på flera saker.

Det är lätt att förvara och har lång hållbarhet.Du kan enkelt hälla det i en skål, utan att det kladdar eller luktar på något speciellt sätt.Torrfoder kan med fördel tas med på promenad.

Det finns en uppsjö av valmöjligheter när det gäller torrfoder. Du kan välja mellan olika smaker och ingredienser, beroende på vad din hund gillar. Det finns även produkter som riktar sig till enskilda raser. Många efterfrågar svenskt torrfoder till sin hund, vilket vi erbjuder här online på ZOO.se samt i våra butiker. Valpar bör har sin egen hundmat, så det finns även torrfoder speciellt utvecklat för dem.

 Bästa torrfodret för din hund

Bra torrfoder håller din hund mätt och belåten, precis som hundmat ska. Men det finns också en rad områden där olika sorters torrfoder kan ge positiva hälsoeffekter. Samtala gärna med din veterinär innan du gör ditt val. Här tar vi tar en titt på torrfoder för olika situationer:

För tikar finns specifikt torrfoder för perioder av dräktighet och diande. Den maten är avsedd att ge ett extra näringstillskott innan och efter valpfödsel.Hundar som riskerar övervikt kan ges torrfoder i lightversion. Den varianten hjälper hundar som har låg ämnesomsättning, eller som har gått upp i vikt till följd av kastrering.När hunden börjar bli lite till åren ställs andra krav på hundmaten, och det finns torrfoder som fyller de behoven. Seniorfoder främjar hjärnfunktion och vitalitet, och hjälper hunden att bibehålla rätt fett- och muskelmassa.Om din hund har problem med tänderna, så bör du välja ett torrfoder som främjar god tandhygien. Sådan hundmat kan exempelvis förebygga tandsten, men även förbättra dålig andedräkt.När din hund lider av ihållande magproblem kan du byta ut din vanliga hundmat mot ett torrfoder som aktivt stöttar matsmältningen. Dessa varianter är rika på energi och inriktade på att lindra bland annat diarré och magkatarr.

Bra mat sätter guldkant på tillvaron, även för hundar. Välj det bästa torrfodret för din hund här online på ZOO.se eller i våra butiker.

Torrfoder för hund
Våtmat & Våtfoder för hund
Spannmålsfritt hundfoder
Veterinärfoder för hund
Mjölkersättning & Valpvälling
Färskfoder till hund & valp
422 produkt
1313
Venison Sensitive Adult All Breed

ZOO GOOD Venison Sensitive Adult All Breed

999 kr

Kampanj
-40%
Chicken Puppy All Breed

ZOO GOOD Chicken Puppy All Breed

161 kr269 kr