4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Hund / Åka bil med hund

Åka bil med hund

Att kunna åka bil med hund är en stor fördel då du enkelt kan ta med dig hunden överallt. Men det finns några viktiga saker att tänka på för att säkerställa en smidig och säker resa.

Förberedelser inför resan

Innan du ger dig ut på vägen är det viktigt att förbereda din hund och bilen inför resan:

  • Hundens säkerhet: Se till att din hund är bekväm med att åka bil genom att gradvis introducera dem för bilen och låta dem vänja sig vid att vara i den. Alla hundar gillar inte att åka bil, därför är det viktigt att läsa av din hunds signaler vid bilåkandet så du vet om din hund är i behov av ett paus.
  •  

Läs mer om hur du kan vänja din hund vid att åka bil här.

  • Säkerhetsutrustning: Investera i ett bilbälte  eller en bur till din hund för att minimera risken för skador vid en kollision eller plötsliga inbromsningar.
  •   

Här kan du läsa mer om hur du väljer rätt bilbur till din hund.

  • Resplanering: Planera resrutten i förväg och se till att du tar tillräckligt med pauser för att låta din hund sträcka på benen och göra sina behov.

Under resan

Under själva resan är det viktigt att se till att din hund är bekväm och säker:

  • Låt inte hunden åka i framsätet: Placera din hund i baksätet. Undvik att låta din hund åka i framsätet då de utsätts för faror som airbags. En hund i framsätet kan även bli distraherande för föraren.

  • Stanna regelbundet: Stanna regelbundet för att låta din hund sträcka på benen, dricka vatten och göra sina behov.

  • Undvik att lämna hunden ensam i bilen: Även om det kan vara smidigt att lämna din hund i bilen medan du utför ärenden får en hund inte vara alltför länge i en stillastående bil. Speciellt om det är varma temperaturer ute kan det bli farligt för en hund att sitta länge i en varm bil.

Här kan du läsa mer om varför du aldrig ska lämna din hund i en varm bil.

Efter resan

När ni har nått er destination är det viktigt att se till att din hund får uträtta sina behov:

  • Ge din hund vatten och motion: Ge din hund tillgång till vatten och låt den sträcka på benen och utforska sin nya miljö. För många hundar kan det vara stressande att åka bil. Se därför till att ge din hund pauser med jämna mellanrum så att de får möjlighet till att få uträtta sina behov och rasta av sig. 

Att åka bil med din hund kan vara en underbar och minnesvärd upplevelse för er båda, så länge du tar dig tid att förbereda och se till deras säkerhet och komfort under resan. Med rätt förberedelser och omsorg kan ni njuta av en säker och trevlig resa tillsammans.

hundmedbilba%cc%88lte-1

Rekommenderade produkter

-26%

Hunter Dog & Cat Carry Bag Barcelona

855 kr1 149 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Hund

Aktivera din hund inomhus

12 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK