Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Purina Veterinary Diets Allergifritt Allergifoder Mage & Hud

Purina Canine HA Hypo Allergenic Dog Formula

På veterinärs inrådan vid allergi & hudproblem. Purina Veterinary Diets Canine HA är ett veterinärfoder för hundar med överkänslighet, foderallergi samt foderintolerans. Hundfodret kan användas för långsiktig behandling & är mycket välsmakande. Läs mer
419 kr 139,67 kr/kg Rek.pris 439 kr
Vårt Pris
795 kr 72,27 kr/kg Rek.pris 945 kr
Bäst deal
Vårt Pris
15 995 kr 60,59 kr/kg (666,46 kr/st) Rek.pris 23 040 kr
Rek. Pris 419 kr Specialpris 419 kr

Purina Canin HA Hypo Allergenic - Foderallergi Hund

Vad är fodermedels-allergier?
Precis som hos människor föds vissa hundar mer känsliga än andra och kan därför också drabbas av allergier. Även om nysningar och irritation i ögonen är vanliga allergiska symptom hos människor så är det hos hundar vanligare med hudirritation, klåda, och-/eller tarmstörningar såsom diarré.
Vid fodermedelsallergi reagerar det naturliga skyddssystemet onormalt (överreagerar) mot en ingrediens, oftast ett protein, i kosten. Fodermedelsallergier kan utvecklas i alla åldrar men majoriteten av hundar som får denna diagnos är under 3 års ålder. Alla raser kan utveckla fodermedelsallergier.
Lyckligtvis har det gjorts många framsteg i att behandla fodermedelsallergier hos hundar och specialfoder såsom Canine HA kan spela en viktig roll i behandlingen.

Fodermedelsallergi eller intolerans mot fodermedel?
En fodermedelsallergi innefattar en överreaktion i det naturliga skyddssystemet. Skyddssystemet ansvarar normalt för att skydda kroppen mot främmande organismer såsom virus och bakterier. Men i vissa fall utvecklas onormala reaktioner mot vissa substanser ( i t.ex. foder) som i normala fall anses ofarliga.
Intolerans mot fodermedel skiljer sig från fodermedelsallergi då det inte involverar skyddssystemet. Vissa hundar (och människor) kan t.ex. inte smälta laktos (mjölksocker). Om man dricker för mycket mjölk kan detta resultera i diarré men denna biverkan sker utan påverkan från skyddssystemet.
Anledningen till varför vissa individer utvecklar en överkänslighetsreaktion mot protein i kosten är inte helt klarlagd. I vissa fall kan det kanske bero på avvikelser i tarmkanalen som gör att skyddssystemet exponeras för proteiner som i normala fall inte skulle tas upp av tarmarna utan att först brytas ned

Vilka är symptomen på fodermedelsallergi?
Symptom på fodermedelsallergi tenderar att visa sig året runt, till skillnad från pollenallergi som ofta är värst under sommaren.
Fodermedelsallergi kan visa sig med symptom från antingen huden eller matsmältningen eller både och. Hudsymptomen inkluderar:

  • Klåda (vanligtvis i öron, ansikte, tassar, svans och mage)
  • Hudrodnad
  • Hudinfektioner

Invärtes symptom kan vara:

  • Flatulens
  • Ihållande kräkningar
  • Ihållande diarré
  • Viktminskning

Inga av dessa symptom är unika för fodermedelsallergier och kan även förekomma vid ett flertal andra hud- och tarmstörningar. Din veterinär kommer att föreslå ytterligare undersökningar för att försöka fastställa vad som orsakar din hunds symptom.

Hur din veterinär diagnostiserar fodermedelsallergi
Det enda säkra sättet att diagnostisera fodermedelsallergi är att ändra kosten under en period och prova ett särskilt elimineringsfoder. Ett elimineringsfoder är särskilt utformat för att undvika att framkalla en överkänslighetsreaktion.
Canine HA är ett foder utformat med en enda protein- och kolhydratkälla. Proteinet i fodret har brutits ned (genom en process som kallas hydrolys) till väldigt små partiklar som är för små för att framkalla en överkänslighetsreaktion. Denna typ av foder är allmänt erkänd som den bästa dieten att utfodra med under en elimineringsperiod.

fördelar med att utfodra din hund med Canine hA:
En hydrolyserad proteinkälla
Nedbruten i små partiklar, för små för att framkalla en överkänslighetsreaktion.

Renade kolhydrater
För att minska risken för en allergisk reaktion 

Tillsatta omega-3 fettsyror
För att bidra till att minska hudinflammationer

Om din veterinär misstänker att din hund har en fodermedelsallergi kommer du att bli rekommenderad att utfodra uteslutande med ett elimineringsfoder, såsom Canine HA, i 6-12 veckor. Under denna period är det viktigt att inte ge något annat foder eller godbitar då dessa kan vara anledningen till den allergiska reaktionen. Om symptomen minskar under denna period är det högst troligt att den underliggande orsaken var fodermedelsallergi. Detta kan, om man vill, bekräftas genom att återgå till att utfodra med ursprungsfodret för att se om symptomen dyker upp igen.

Långsiktig hantering av din hunds fodermedelsallergi
Långsiktig kontroll över symptomen hos en hund med fodermedelsallergi bygger på att fortsatt undvika fodret som hunden är allergisk mot. Eftersom Canine HA är ett komplett och balanserat foder för tillväxt och underhåll kan det användas som ett nytt permanent foder för din hund eller hundvalp. Alternativt kan andra foder baserade på begränsade proteinkällor provas för att se om även dessa kommer att förebygga symptomen men varje foder måste provas under en omfattande period för att bekräfta dess lämplighet och för att säkerställa att det inte framkallar en allergisk reaktion.

Innehållsförteckning: Majsstärkelse*, hydrolyserat sojaprotein**, mineraler, kokosnötolja, socker*, rapsolja, sojaolja, fiskolja.

Alla ingredienser är lättsmälta ingredienser. *Renad kolhydratkälla **Proteinkälla

Analytiska beståndsdelar: Råprotein: 21 %, Råfett: 9 %, Växttråd: 2 %, Vatten: 7,5 %, Vitamin A (IE/kg) 20000 & Vitamin E (mg/kg): 300

Utfodringstabell:

Hundens vikt (kg)

cup/dag

gram/dag

1,4 – 5,4

1/2 – 1 + 1/3 

42 – 111

5,9 – 9,1

1 + 1/3 – 2

111 – 167 

9,5 – 15,9

2 – 2 + 7/8 

167 – 239

16,3 – 22,7

2 + 7/8 – 3 + 2/3  

239 – 305

23,1 – 34

3 + 2/3 – 4 + 3/4  

305 – 396

34,5 – 45,4

4 + 1/2 – 5 + 1/2

383 – 468

Över 45,4

5 + ½ samt 1/3 mer för varje 4,5 kg över 45,4 kg

468 samt 28 mer för varje 4,5 kg över 45,4 kg

 

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här