Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

MimSafe Krocktestad Enkelbur - Bilbur m. Tröskel

MimSafe VarioCage Compact Single

Svenska krocktestade hundburar som räddar liv! Hundsäkerhetsburar, som ger ett unikt skydd för både människor & hund vid en eventuell olycka. MimSafe 3G bilbur Variocage Enkel Compact för högsta säkerhet & är den hundburen till bilen på marknaden som uppfyller alla krav vid kollisione. Krocksäker hundbur i stål. Läs mer
Vårt Pris
4 995 kr Rek.pris 6 190 kr
Vårt Pris
5 695 kr Rek.pris 6 999 kr
Rek. Pris 5 695 kr Specialpris 4 995 kr

MimSafe VarioCage Compact Single - Krocktestad Hundbur

Klicka här för att komma till MimSafe modellsök.

"Hunden är människans bästa vän", och vänner ska man vara rädd om. Att ta med sig hunden i bilen är något de flesta av oss gör, men på vilket sätt och hur planerar vi för att våra hundar ska känna sig säkra på sin plats?

MimSafe Variocage ger ett unikt skydd för både människor och djur vid en eventuell olycka. MimSafe transportburar är konstruerade för högsta säkerhet och är de enda på marknaden som uppfyller de krav som ställs vid kollisioner bakifrån. MimSafe bilburar tillverkas i stål och pulverlackas i gråa och svarta nyanser. 

  • Har optimal luftning

  • Inga detaljer kan skada hunden

  • Vid en eventuell olycka finns nödutgång bak

Storlekar:

MimSafe Hundbur Compact Singel Large B55,5*H65cm

Nr:367

Djup (ställbart): 60- 82cm

Bredd: 55,5 cm

Höjd: 65 cm

-

MimSafe Hundbur Compact Singel XLarge B70*H65cm

Nr:368

Djup (ställbart): 60- 82cm

Bredd: 70 cm

Höjd: 65 cm 

Här hittar du rätt VarioCage bilbur och modell som passar din bil: Bilmodellsök

Enkelbur med gott om plats 
En säker och mycket praktisk hundbur, som också ger plats för annat. Med några enkla handgrepp anpassas djupet till just din bil (se mått i passlistan).
Compact-modellerna har en högre tröskel och passar bilar med en högre kant i bakluckan. 

MIM Construction lever på säkerhet 
Sedan mer än 20 år har MIM Construction arbetat med funktionell formgivning av säkerhetsdetaljer för den moderna bilindustrin. De har dokumentation från hundratals krocktester, där deras skyddsprodukter har ingått och de har från "insidan" följt de stora biltillverkarnas utvecklingsarbete med bland annat deformationszoner. Med den kunskapen som bas och deras långa produktionserfarenhet av säkerhetstillbehör utvecklades dessa hundburar.

Nödutgång
Om en situation uppstår så att grindarna blockeras finns en nödutgång. Med några enkla handgrepp kan hela baksidan lyftas bort.

Deformationszon 
Vid en eventuell påkörning bakifrån trycks hundburen på ett kontrollerat sätt ihop i samma omfattning som bilens deformationszoner. Det innebär att buren inte skjuter fram baksätet eller splittras, vilket minimerar skaderisken för både passagerare och hund.

Hur säker är en bilbur vid en olycka?
Var sjunde trafikolycka är en bakifrånkollision. Det bakre lastutrymmet är en del av deformationszonen runt kupén som skyddar de åkande vid kollisioner. Vid en bakifrånkollison trycks bilens bakände in och objekt placerade i lastutrymmet följer med de delar som trycks framåt. Hur mycket den trycks in beror på bilens konstruktion och vad den kolliderar med.
Om det finns en hundbur i bilens lastutrymme kommer den röra sig framåt i bilen mot baksätets ryggstöd.
Om krockvåldet är kraftigt finns risk att ryggstödet knäcks. Tidigare har det inte funnits några tillförlitliga och objektiva krocktestmetoder för hundburar i bilar.

SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås och Mim Construction AB har  tillsammans tagit fram metoden Safe Pet Crate Test, vilket innebär att du som konsument kan få ett vetenskapligt mått på hundburars påverkan på säkerheten för såväl hund som passagerare under en trafikolycka.

Så går ett krockprov till
En bra konstruerad hundbur ska inte påverka baksätet vid en krock bakifrån. Den ska samtidigt ge ett optimalt skydd för hunden. På hundburen måste det finnas deformationszoner, annars kan hundburen bli farlig och i värsta fall döda passagerare i baksätet. Det gäller att hitta en balans mellan burens styvhet och säkerhet. Om en hundbur har deformationszoner behöver den inte röra sig framåt mot baksätet. En allt för mjuk bur klarar inte att behålla formen och faller ihop, medan en allt för styv bur inte klarar att absorbera rörelseenergin.

Hastigheten för en bakifrånkollisionsprovning som utförs hos SP i Borås är 30 km/h. Det motsvarar att stillastående bli påkörd av ett lika tungt fordon som håller hastigheten 55 km/h. På en krocksläde placeras en del av en kaross med baksäte och lastrumsgolv. Buren placeras fastspänd mitt i lastutrymmet stående emot ryggstödet. Den trycks fram av en platta stor nog att träffa hela buren bakifrån på liknande sätt som den pressas fram vid en kraftig kollision bakifrån. I baksätet placeras en krockdocka med sensorer i huvud och nacke. De registrerar vilka krafter dockan utsätts för. 
Testet filmas med höghastighetskamera. Efter krocken noteras vilka skador som uppstått på buren, golvet i lastutrymmet och på baksätet samt vilka data man fått från krockdockan.

I ett andra prov gör man ett så kallat roll-overtest som simulerar vad som händer om bilen slår runt. Hundburen hängs då upp och får falla 70 cm mot en platta. För att få rätt effekt används barlast i buren, 45 kg för en enkelbur, och två gånger 35 kg för en dubbelbur. Efteråt undersöker man vad som hänt med buren.

Roll-over är det prov som är svårast att simulera. Om en bil slår runt i verkligheten kommer belastningarna i olika riktningar hela tiden. För passagerarna i bilen är burens påverkan inte så viktig så länge som buren inte faller isär. För hunden är det dock viktigt att buren håller så att den inte faller ur. En fastspänd hundbur befinner sig nära rotationscentrum och upplever inte våldet som bilens ytterhörn utsätts för på grund av rotationen. Det är därför stötarna från fallhöjden som är mest intressanta att mäta och lättast att återskapa.

Provet visar om buren är robust nog att tåla krockvåld utan att öppna sig eller bli farlig för hunden samtidigt som det inte får bli farligt för passagerarna i baksätet. Mim:s hundburar klarar båda kraven.

Bilburen levereras omonterad.

Så här mäter jag för att se om Variocage passar i min bil. 

Här får jag tips om vilken Variocage som passar min hund

Monteringsanvisning Enkelbur

Öppetköp gäller ej bruten förpackning.

-Om förpackningen är bruten går det bra att lämna tillbaka buren i någon av våra butiker, Zoo.se i Bromma eller Sickla. Buren behöver då vara korrekt ihopmonterad, oanvänd och komplett.

-Vill du skicka tillbaka buren så behöver den vara korrekt ihopmonterad, oanvänd och komplett. Du packar buren på en pall med emballage, vi mailar en retursedel till dig som du kan skriva ut och tejpa på pallen för att sedan boka en upphämtning hos transportfirman. Du står för returfrakten som kostar ifrån ca 500 kronor.

Vid retur av bilbur ber vi dig att kontakta oss på ehandel@zoo.se eller 08280740 så hjälper vi dig.

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här