Klovård & Klotänger

Hund Kloverktyg - Klovård, klofilar, klosaxar och blodstopp för hund. Stort utbud och brett sortiment av bra klotänger, elektrisk kloslip och klovårdstillbehör för hundtassar och klor till bra pris med hög kvalitet för hundar och hundvalpar i butiken, online på nätet och hos oss på veterinärkliniken klipper vi hundens klor. Boka tiden för kloklippningen på Zoo.se eller ring 08-280740.

Vi har valt ut vad vi anser är marknadens bästa kloverktyg för att underlätta underhåll av hundklor. Här kan alla hundraser, stora som små, långa och korthåriga, hitta sin personliga favorit. Zoo.se i Bromma Blocks har öppet alla dagar på året, levererar foder och tillbehör för hund direkt hem till din dörr. Du som bor i Stockholmsområdet kan få leverans redan samma vardagskväll och i övriga landet sker leveransen på 1-3 arbetsdagar. Att hitta rätt sorts klovårdsprodukter är inte alltid lätt, för rådgivning kom in i butiken och fråga vår kunniga personal, maila info@zoo.se eller ring 08-280740.

Att klippa klorna på sin hund kan vara svårt. Hundar är särskilt rädda om sina tassar eftersom en skadad tass kan göra att hunden inte kan följa sin flock. Därför är det extra viktigt att du tränar din hund att ha förtroende för dig när du skall klippa klorna.

Det bästa är att dela upp kloklippningen i olika steg, klotången ska hela tiden finnas med och låt hunden få undersöka den. Första steget är att försöka att håll hunden stilla i ditt knä, liggande på golvet eller sittande. Andra steget är att börja undersöka tassarna och känna lite mellan trampdynorna. Tredje steget handlar om att du håller i en tå och rör vid klon utan att klippa. Gör så här många gånger per dag, tills hunden börjar känna sig bekväm med situationen. Belöna hunden så fort den gör rätt. Fjärde steget är att då och då lägga tången mot en tass eller en klo på så vis kommer den inte att upplevas som konstig när du ska använda den på riktigt. Femte och sista steget. Klipp bara den yttersta toppen på klon. En millimeter räcker. Var nöjd med att du klippt bara en klo första gången. Nästa gång, eller senare samma dag, kommer du att klara två.

Glöm inte att visa när hunden gör rätt och belöna. Varje steg skall fungera till 100% innan nästa steg tas. Om du har svårt att få hunden lugn kan det hjälpa om den får fokusera på en godbit, men en del valpar och hundar blir mer stressade av det och då är det bättre att inte ha någon synlig frestelse. Hunden kan istället få en godis efteråt när du är klar.

Det är viktigt att du håller din hunds klor i lagom längd. För långa klor leder till onaturlig gång och större skaderisk då hunden lättare fastnar i och skadar klorna om de blir för långa. Därför är det betydelsefullt att ha en bra klotång med skarpa blad som enkelt skär av klon och greppvänliga handtag som underlättar för dig som ägare. Det finns speciella klotänger för hundar av olika storlekar. Håll klorna i trim med rätt tillbehör. Välj mellan olika sorters klosax, klotång och klofil. För små hundar och valpar finns simpla och odramatiska klosaxar från Dogman och Nobby. Till mellanstora och stora hundar passar det bättre med någon av klotängerna från KW Smart, storfavoriten Millers eller Resco giljotin med utbytbara skär. För de riktigt grova klorna rekommenderar vi Kruuse Bessey.

Hundens klor består av, en pulpa full av kärl- och nervrik vävnad som förser din hunds klor med näring. Om hundens klor klipps för sällan blir pulpan längre och det uppstår ofta blodvite och smärta då klon ska klippas. Det är lätt hänt att ditt djur fastnar med den långa klon i något och sliter till och därmed orsakar ett klokapselbrott vilket måste behandlas av veterinär. Vi rekommenderar att man kollar igenom tassar och klor minst en gång i veckan och klipper klorna regelbundet. Är man rädd att råka klippa i pulpan så kan man fila på hundens klor med KW Smart klofil regelbundet istället. Oster Cordless Nail Filer är en sladdlös elektrisk nagelfil som slipar ner klorna till rätt längd, och dessutom kan göra dem perfekt rundade.

Skulle olyckan ändå vara framme så har vi väldigt bra blodstillande pulver från HPP som omedelbart stoppar blödningen om man råkat klippa i pulpan. Häll en nypa blodstoppspulver i handflatan och tryck den blödande klon i pulvret så att den blödande ytan täcks ordentligt.

Visar 24 produkter på 1 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida