Pälsvård Trim & Hundbad

Stort utbud och brett sortiment av trimtillbehör av hög kvalitet för hundar och hundvalpar i butiken, online på nätet och hos veterinärkliniken.

Vi har valt ut vad vi anser är marknadens bästa produkter för att underlätta underhåll av hundens päls. Här kan alla hundraser, stora som små, långa och korthåriga, hitta sin personliga favorit. Zoo.se i Bromma Blocks har öppet alla dagar på året, levererar foder och tillbehör för hund direkt hem till din dörr. Du som bor i Stockholmsområdet kan få leverans redan samma vardagskväll och i övriga landet sker leveransen på 1-3 arbetsdagar. Att hitta rätt sorts pälsvårdsprodukter är inte alltid lätt, för rådgivning kom in i butiken och fråga vår kunniga personal, maila info@zoo.se eller ring 08-280740.

Pälsvård, klovård, trimmaskiner och bad för hundar. Vi har allt du behöver för hundens päls, klor och bad, oavsett om du ska på utställning eller "bara" vill ha en ren och fällfri jycke.

I vårt sortiment har vi olika sorters hundschampo för alla möjliga behov. K9 Competition har skapats av naturliga råvaror och har lugnande effekt på känslig hud och hårbotten. Esprees naturliga ingredienser är skonsamma för husdjur och ägare. KW Schampo innehåller ingredienser speciellt framtagna för känsliga hudar och pälsar, som tillför naturlig fuktighet samt gör huden och pälsen elastisk, smidig, glansig och skinande ren. Nobby Schampo med högkvalitativa råvaror som lugnar skadad, känslig och oren hud, förhindrar uttorkad päls, och som inte irriterar ögonen. Ekholms Prob Aloe Vera Schampo passar till alla pälsdjur, även till valpar och dräktiga djur. Allergenius Dog Specialschampo är ett allergivänligt hundschampo utvecklat för att minska allergi mot pälsdjursallergi för människor. FURminator Waterless DeShedding Spray har en formula som påskyndar fällningen av lös underull. Trikem Klorhexedinschampo används till hundar med sårig hud från exempelvis eksem. Virbac erbjuder ett brett sortiment av specialiserade hudvårdsprodukter till din hund och katt. För uppfräschning mellan bad finns våtservetter från Espree och doftspray eller KW Grooming Powder with Silicon som neutraliserar lukt. Espree Dog Tear Stain Wipes våtservetter eller Espree Tear Stain & Spot Remover tar bort missfärgningar under ögonen.

Balsam eller inte balsam? I de allra flesta fall rekommenderar vi att man använder ett balsam i samma serie som schampot, oavsett om hunden har kort eller lång päls. För långhåriga pälsar är det väldigt bra att använda en inpackning till pälsen emellanåt, K9 Competition Intensive Coat Cure Aloe Vera och KW Premium Coat Treatment. Förebygg torr och tråkig päls på grund av utomhusvistelse med Espree Outdoor Spray. Espree Detangling & Dematting Spray, Ekholms Prob Spray Balsam och KW Tangle-Fix väldigt bra produkter som underlättar utredningen av tovor. K9 Competition Crisp Mist Texturizer och Espree Simple Shed & Static Spray hjälper mot statisk och flygig päls. Avsluta med Espree Simple Shed & Static Spray, Espree High Sheen Finishing Spray, KW Coatgloss eller K9 Competition Silk Shine för ett blankt och glansigt slutresultat.

Efter badet finns det sköna och högabsorberande torkhanddukar att använda av antingen PVA eller mikrofiber från Meku, Nobby eller Trixie samt effektiva fönar från Moser.

Bland hundborstarna i vårt sortiment finns många pälsborstar av hög kvalitet till mycket bra priser från KW och Mason Pearson. Vi har hundkammar med glest eller brett mellan piggarna, och piggar som är rörliga från bland annat Spratts och Greyhound. Med en bra fällkarda kan man minska fällningen rejält genom att borsta bort all dålig päls på en gång. Välj mellan Furminator, HP, KW Smart eller Nobby. Vi har klippmaskiner för alla behov - från detaljtrim till om du ska klippa hela hunden från Andis, Kruuse, Moser, Optimum och Oster. Hundsaxar och saxar för professionell trimning till alla typer av hundar för detaljklippning och putsning från bland annat Fisher, Gibbon och Tools-2-Groom. Trimknivar, underullsknivar och trimstenar av god kvalitet och olika modeller. Ett trimbord är väldigt skönt att ha när man ska borsta och trimma hunden. På trimbordet fästes trimgalgen och ett galgkoppel så är hunden säkert kopplad från att hoppa ner från bordet. Hårplockning i örongångarna är inte så roligt, men nödvändigt för vissa raser. Välj mellan rak eller böjd öronhårspeang för borttagning av päls i hundens öron.

Det är viktigt att du håller din hunds klor i lagom längd. Därför är det betydelsefullt att ha en bra klotång med skarpa blad som enkelt skär av klon och greppvänliga handtag som underlättar för dig som ägare. Håll klorna i trim med rätt tillbehör. Välj mellan olika sorters klosax, klotång och klofil från exempelvis Dogman, Millers Forge och Resco. Till hund med klåda, insektsbett, skabb, svamp, fukteksem, lättare skador på huden och andra hudirritationer erbjuder vi flera olika alternativ, bland annat Ekholms Prob, Espree, KW, Trikem och Virbac. För att skydda hundtassarna mot kyla, fukt och vägsalter samt för att förebygga torrhet och sprickor, använd Fyra Ess Skillingarydsalva med tjära, någon av KWs produkter eller Strandbodarnas Vacker Tass impregneringsspray.

HPP Latexsnoddar kan användas tillsammans med HPP Papper till Utställning eller fästas i hundpälsen för att hålla lång päls borta från hundens ögon. Eller varför inte komplettera hundens look med söta rosetter i olika modeller från Gustaf & Evita.

Vi erbjuder också fantastiska klädborstar och hårbortagningsrullar för att få bort päls från dina kläder och inredning i hemmet och bilen finns olika bra produkter. För att hålla orenligheter borta från hundens tassar och hemmets golv, komplettera inredningen med en smuts- och vattenabsorberande dörrmatta från Dog Gone Smart eller investera i Oster Paw Cleaner tassrengörare av microfiber. Trixie dubbelsidig klädvårdsborste är en billig, smart och prisvärd klädborste som kan användas om och om igen. Lupus Magic Coat Hair Remover, eller Lupussvampen, avlägsnar päls och djurhår mycket effektivt från mattor, möbler och grövre textilier som gardiner och bilklädsel.

Visar 398 produkter på 13 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida