Veterinärfoder

Veterinärfoder, dietmat och specialfoder för hundar online. Stort utbud av veterinärmat, torrfoder och brett sortiment av specialdiet våtfoder och våtmat med kvalitet till bra pris för hundar och valpar i butiken, online på nätet. Besök oss i butiken med hunden för foderrådgivning av foder utbildad personal eller veterinär på veterinärkliniken.

Vi har valt ut vad vi anser är marknadens bästa veterinärfoder är hundfoder utvecklade för olika livsstadier, aktivitetsnivåer och sjukdomar. Här finns dietfoder som blöt hundmat och torrfoder kulor för specialanpassad veterinärkost till hunden och hundvalpen. Zoo.se i Bromma Blocks har öppet alla dagar på året, levererar veterinärfoder och tillbehör för hund direkt hem till din dörr. Du som bor i Stockholmsområdet kan få leverans av hundmaten redan samma vardagskväll och i övriga landet sker leveransen på 1-3 arbetsdagar. Att hitta rätt sorts hundfoder är inte alltid lätt, för foderrådgivning kom in i butiken och fråga vår kunniga personal och veterinär, maila info@zoo.se eller ring 08-280740.

Vårt sortiment av veterinärmat används på veterinärs inrådan mot bland annat urinsten, njursvikt, diabetes, diarré och kraftig övervikt. Rådfråga alltid din veterinär innan utfodring av speciell veterinär mat från Eukanuba Veterinary Diets, Hill’s Prescription Diet, Purina Veterinary Diets och Royal Canin Veterinary Diet.

Veterinärfoder är särskilt renade, avmätta och dietistiskt sammansatta foder av speciellt utvalda råvaror. De är framtagna för att ge djuret en optimal näringsmässig förutsättning vid återhämtning, stärka kroppen samt förebygga problem och sjukdom. En del veterinärfoder har en onaturlig sammansättning av näringsämnen för att passa ett visst tillstånd eller sjukdom och kan därför vara rent onyttiga för andra hundar som inte möter samma näringsmässiga behov. Exempelvis kan en dräktig tik inte klara sig näringsmässigt på ett foder som är tänkt för bantning. Av detta skäl måste alla veterinärfoder användas under inrådan av veterinär i samband med behandling eller konsultation.

När du handlar veterinär specialmat från Zoo.se bekräftar du att:

  • Du har förstått att produkten är ett särskilt dietfoder som är tänkt att utgöra en del i en behandling och bör endast ges på veterinärs direkta inrådan.

  • Ditt djur blivit undersökt av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos.

  • Så länge ditt djur äter detta foder rekommenderas att du söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.

  • Så länge ditt djur äter detta foder skall du omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.

Hos oss finner du specialfoder som är anpassade för hundens och hundvalpens alla stadier i livet, olika livsstilar, varierande ämnesomsättning och hälsorelaterade tillstånd. Till den dräktiga tiken och hennes hundvalpar har vi konservfoder mousse från till exempel Royal Canin Veterinary Diet som ger optimal näring för tillväxten under dräktighet, diande och hundvalpens första veckor. En hund som behöver återhämtning från anorexi, näringsbrist eller operation kan äta ersättningsburkmat från Hill's Prescription Diet a/d eller Royal Canin Veterinary Diets Recovery Dog & Cat.

Ett veterinärordinerat dietfoder är en viktig del i behandlingen av de flesta hälsoproblem hos våra husdjur. Det bildar grunden för en snabb och effektiv återhämtning genom att ge djuret de specifika näringsämnen som krävs efter sjukdom eller kirurgi. I optimala fall använder man veterinärfodret tills uppsatt behandlingsmål uppnåtts men veterinärfoder kan också sättas in för behandling av kroniska problem (allergi, diabetes, kronisk lever- och njursvikt) som en längre behandling eller till och med livslång diet behövas. Att på egen hand tyda innehållsförteckning till ett djurfoder kan vara svårt och man bör alltid ta hjälp av särskilt utbildad personal så som veterinär, djursjukvårdare, personal i djuraffär eller ombud från den aktuella foderproducenten. Så länge man följer ordination från behörig personal eller instruktioner på tillhörande foderförpackning kan men känna sig trygg.

En kastrerad eller steriliserad hund har lättare för att gå upp i vikt och få urinvägsproblem. Lågaktiva hundar och hundar med låg ämnesomsättning har också lätt för att bli överviktiga. Vi har flera olika lightfoder och matalternativ som antingen förebygger övervikt eller hjälper hunden som redan väger för mycket att gå ner i vikt, samt motverkar uppbyggnaden av urinkristaller och urinstenar. Från exempelvis Eukanuba Veterinary Diets.

Vi har också foder som förebygger, stödjer, främjar och motverkar olika hälsoproblem som hunden kan ha. Rätt foder från bland annat Purina Pro Plan Veterinary Diets hjälper problemmagar med lös avföring och diarré, gör torr och livlös päls frisk och vacker samt minskar uppkomsten av plack och tandsten.

Torrmat av hög kvalité rekommenderas till de flesta hundar och kan även kombineras med våt dietmat i portionspåsar, konservmat eller burkfoder. Genom att ge våtfoder till hund ser du till att hunden får i sig ordentligt med vatten vilket är viktigt för att hålla urinvägarna friska.

Slutligen skall understrykas att veterinärfoder precis som alla djurfoder är en viktig del i djurens vardagliga hälsa men inte i första hand bör användas som botemedel eller på eget bevåg istället för vård av legitimerad djursjukvårdspersonal. Uppsök alltid veterinärvård/konsultation i första hand och ändra eller avbryt inte en veterinärs eller djursjukskötares ordination på eget initiativ!

Visar 174 produkter på 6 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida