Hundfoder & Hundmat

Hundmat & hundfoder: Torrfoder för hund

Vi har valt ut bra hundfoder och hundmat till låga priser från marknadens bästa fodermärken. Vi har hundfoder i form av torrfoder och våtfoder utvecklat för olika livsstadier, aktivitetsnivåer och hundraser.

Här finns blöt hundmat, fryst färskfoder, BARF för hunden och hundvalpen, torrfoderkulor och mjölkersättning samt veterinärfoder och dietfoder. Att hitta rätt sorts hundfoder för hundar är inte alltid lätt.

Vad ska man tänka på när man väljer hundfoder?

Vad får din hund att äta med god aptit? Oavsett vad hunden gillar så är ett väl sammansatt foder med rätt proteinkällor och näringsämnen viktigt för ett långt och hälsosamt liv. Tveka inte att fråga våra foderexperter om rådgivning gällande det bästa hundfodret med högsta möjliga smaklighet. Skulle din hund mot all förmodan inte uppskatta sin nya mat kan du alltid tillämpa vår smakgaranti.

För foderrådgivning gällande hundfoder/hundmat är du välkommen in i våra butiker där du kan fråga vår kunniga personal. Du kan även maila kundservice@zoo.se eller ring 08-280740. Vi är experter på foder och hjälper dig mer än gärna att hitta den bästa för din hund.

Vilket är det bästa hundfodret?

Torrfoder, våtfoder, färskfoder eller BARF? Alla hundar har olika behov, smak och hälsotillstånd. Därför är det inte alltid lätt att hitta det mest optimala alternativet till din älskade hund. Väljer du ett bra köttbaserat hundfoder så får du en lägre dagskostnad.

Att utfodra en mellanstor hund på ca 20 kg med Iams kostar under 150 kr per månad (4,79 kr per dag)! Ett drygt foder ger även mindre avföringsmängd. En frisk hund som tillgodogör sig hundmaten behöver inte bajsa mer än 1-2 gånger per dag.

Hundmat på nätet

Det finns många fördelar med att handla ditt foder online på nätet. Dels slipper du bära tungt och du kan enkelt och snabbt beställa det du behöver, utan att kliva utanför dörren. Självklart har vi hemkörning av hundfoder. Att handla på nätet blir mer och mer populärt och därför ser vi alltid till att erbjuda en bra upplevelse online för hundägare.

Veterinärfoder för hundar med allergi
Många hundar lider av allergi och foderintollerans. Vi erbjuder ett stort utbud av väl utvalda veterinärfoder anpassade för din hunds hälsotillstånd eller allergi. Även här hittar du ett väl utvalt sortiment av torrfoder och våtfoder som passar de flesta hundar med foderallergi och intolerans.

Vissa hundar behöver specialfoder som passar för känslig mage och magproblem, kliande hud, urinvägsinfektion, ledproblem eller gallsten. Vilket är det bästa veterinärfodret? Det beror helt på vad just din hund behöver för att må så bra som möjligt.

Veterinärfoder

Veterinärmat används på veterinärs inrådan mot bland annat urinsten, njursvikt, diabetes, diarré och kraftig övervikt.Fråga gärna en veterinär vad som rekommenderas eller prata med våra foderexperter. Vi erbjuder marknadens bästa veterinärfoder från Eukanuba Veterinary Diets, Hill’s Prescription Diet, Purina Veterinary Diets och Royal Canin Veterinary Diet. Klicka här för att visa våra veterinärfoder.

Hundfoder för kastrerade och steriliserade hundar
En kastrerad eller steriliserad hund har lättare för att gå upp i vikt och få urinvägsproblem. Vi har flera olika hundfoder som passar den kastrerade eller steriliserade hunden för att förebygga övervikt och uppbyggnaden av urinkristaller och urinstenar från till exempel Hill’s Science Plan. Klicka här för att visa hundfoder för kastrerade och steriliserade hundar

Överviktiga hundar

Är din hund överviktig eller misstänker du att hunden behöver gå ner i vikt? Många hundar idag är tyvärr överviktiga på grund av för låg aktivitetsnivå eller för högt energiintag.

Lågaktiva hundar och hundar med låg ämnesomsättning har också lätt för att bli överviktiga. Självklart har vi lightfoder och dietfoder från bland annat Royal Canin och Four Friends som passar hunden som väger för mycket och behöver gå ner i vikt. En sund vikt är nyckeln till en välmående hund som kan leva ett långt bra liv tillsammans med sin ägare. Om du är osäker på om din hund är överviktigt kan du väga din hund eller be någon av våra veterinärer eller foderexperter om rådgivning.

Hundfoder för äldre hundar

Hundar som är medelålders eller äldre behöver speciellt hundfoder och seniorfoder från exempelvis Royal Canin, Applaws eller Eukanuba för att bibehålla sin vitalitet, hjärnfunktion, smidighet och för att åldras utan att förlora livsviktig fett- och muskelmassa samt för att inte lägga på sig onödig extravikt på grund av låg aktivitetsnivå.

Torrfoder för hälsoproblem
Hos oss hittar du även hundfoder till din hund som förebygger, stödjer, främjar och motverkar olika hälsoproblem som din hund kan ha.

Rätt foder från till exempel Purina Pro Plan eller Specific hjälper hunden med problemmage som lös avföring och diarré, gör torr och livlös päls frisk och vacker samt minskar uppkomsten av plack och tandsten.

Hundfoder för kräsna hundar

En kräsen hund vill ha ett smakrikt hundfoder som både luktar och smakar gott. Hos oss hittar du torrfoder, färskfoder och våtmat med olika tuggmotstånd, konsistenser och proteinkällor för att den kräsna hunden ska hitta det delikatessfoder som den tycker allra bäst om. Kanske från Naturediet eller Brit Boutiques Gourmandes.

Hög smaklighet är viktigt för de flesta hundar och med vårt stora sortiment kommer du hitta den hundmaten som faller just din hund i smaken. Kanske gillar din hund ett foder baserat på kyckling och ris eller kanske hjort och potatis?

Välj rätt hundmat och foder till din hund

Olika raser har olika behov av foder. Vi har 30 års erfarenhet av att hjälpa hundägare att hitta det mest optimala fodret. Det finns en uppsjö av sorter och varumärken att välja mellan. Med vår foderrådgivning kan du vara säker på att hitta det lämpligaste alternativet.

Stora hundraser

Stora hundraser kan behöva ett foder som inte belastar leder medan mindre hundar kan behöva ett foder anpassade för just deras kroppar och aktivitetsnivå. Här har vi ett stort urval av foder från Monster Pet Foods, Rocal canin, Hill´s.

Mindre hundraser

Vi har många foder för mindre raser och små hundar som är speciellt framtaget för att matcha hundens behov av näring. Allt för att erbjuda det bästa fodret som passar din hund allra bäst. Vi erbjuder snabb leverans så du slipper bära tungt.

Aktiva och arbetande hundar

Den aktiva hunden behöver oftast ett foder med högre näringsinnehåll som främjar en högre aktivitetsnivå. Detta gäller främst arbetande hundar. tex. jakthundar och hundar som tränar agility eller servicehundar som polishundar.

Spannmålsfri hundmat

Om du söker ett spannmålsfritt hundfoder till din hund så erbjuder vi bland annat Orijens hundmat som flera år i rad vunnit pris för bästa fodret i världen. Även Four Friends erbjuder riktigt bra spannmålsfria hundfoder i form av torrfoder.

Svensktillverkat foder

Är ursprungslandet en viktig komponent när du söker hundmat så har vi svensktillverkade torrfoder och burkmat i tetraförpackning från Bozita och Bozita Robur. De flesta av våra foder har ett högt proteininnehåll, exempelvis Acana, Ziwipeak och Carnilove.

BARF för hundar köper du från Mush och färskfoder från Vom og Hundemat. Vi erbjuder även Emmzo både som färskfruset helfoder och BARF/kompletteringsfoder.

Valpfoder

Hos oss finner du hundfoder och hundmat som är anpassade för hundens och hundvalpens alla stadier i livet, olika livsstilar, varierande ämnesomsättning och hälsorelaterade tillstånd. För hundvalpar finns olika foder anpassat för stora och små raser med en välbalanserad sammansättning av ingredienser och näringsämnen. Allt för att hundvalpen ska växa och må så bra som möjligt. 

Till den dräktiga tiken och hennes valpar har vi både torrfoder och burkfoder som ger optimal näring för tillväxten under dräktighet, diande och hundvalpens första veckor. För dig som behöver stödmata hundvalparna finns mjölkersättning från PetAg Esbilac och Royal Canin.

Smakgaranti

Vi erbjuder smakgaranti på all hundmat du köper hos oss. Det innebär att du kan välja att komma in i någon utav våra butiker eller returnera hundmaten per post. Då gäller att förpackningen med 80 % av innehållet finns kvar. Smakgarantier skickas i retur till oss inom 30 dagar från det att hundmaten mottogs. För att nyttja smakgarantin på webben kontaktar ni enklast kundservice på hundservice@zoo.se.

Ni står själva för returfrakten. Postförskott accepteras inte. Ni är alltid välkomna att nyttja smakgarantin direkt i butiken om ni kan uppvisa kvitto, kontoutdrag, följesedeln eller faktura. När ni skickar fodret åter är det viktigt att ni bifogar era kontaktuppgifter. Skicka gärna med följesedeln som fanns med i din försändelse för en snabbare hantering.

 

Visar 914 produkter på 29 sidor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida