4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Smådjur / Kanin Oryctolagus cuniculus

Kanin Oryctolagus cuniculus

youngrabbitinfrontofawhitebackground

Kanin Oryctolagus cuniculus – ett sällskapligt och charmigt husdjur

Kaniner är bland de mest uppskattade smådjuren i våra hem, inte bara för sin bedårande charm utan också för deras vänliga natur. De är ideala följeslagare som erbjuder både närhet och underhållande interaktioner.

Ett djur med personlighet

Till skillnad från vad många kanske tror, har kaninen en personlig prägel och visar stor variation i temperament beroende på individ och ras. Dessa pälsklädda vänner anpassar sig vanligtvis väl till familjens dagliga schema, även om de naturligt tenderar att vara mer aktiva under kvällstid. Med rätt omsorg kan du se fram emot ett långt liv tillsammans med din kanin, där genomsnittslivslängden ligger mellan 5-10 år.

Sociala flockdjur

En glädjefylld aspekt av kaniners beteende är deras behov av social kontakt. Det rekommenderas starkt att ge dem sällskap av minst en annan kaninkompis för deras välbefinnande. I naturen lever de i grupper, så detta sociala element bör efterliknas även i hemmiljön.

Varianter av dvärgkaniner

Dvärgkaniner är speciellt populära på grund av sin hanterbara storlek, vanligtvis väger de mellan 1,8 till 2,5 kg. Inom denna kategori finns det flera olika raser med varierat hårlag och färger som alla har sina unika egenskaper - några exempel inkluderar lejonmanen eller den slät-pälsade typen. Vissa kräver mer regelbunden pälsvård än andra men gemensamt för alla är behovet av kärleksfull omtanke.

För den som vill fördjupa sig ytterligare om dessa intressanta små varelser erbjuder vi utförliga skötselråd, inköpslista samt tips på hur man bäst utrustar bur och väljer lämplig kost här

Att dela livet med en kanin Oryctolagus cuniculus innebär ansvar men också enorm glädje och kamratskap från dessa älskvärda djur.

473 produkt
1616

Nickos Alspån Burströ

299 kr

Pallfrakt

Savic Royal XL Super De Luxe Small Animal Cage

5 999 kr

Visar 36 av 473 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK