4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Smådjur / Guldhamster Mesocricetus auratus

Guldhamster Mesocricetus auratus

fakta-om-guldhamster-mesocricetus-auratus

Guldhamster Mesocricetus auratus - En charmig liten vän

Guldhamstern, med sitt vetenskapliga namn "Mesocricetus auratus", är ett förtjusande och populärt husdjur som lockar med sin kvickhet och nyfikenhet. Ursprungligen från Syriens varma klimat har denna lilla gnagare erövrat hjärtan över hela världen. Låt oss ta en närmare titt på dessa pälsklädda kompisar.

Levnadsmönster

Trots att guldhamstern kan visa sig tidigt på morgonen, tillbringar den största delen av dagen sovandes för att sedan bli mer aktiv när skymningen faller. Det nattaktiva beteendet innebär att de kommer vara mest pigga och lekfulla under kvällarna – perfekt för oss som arbetar dagtid!

Fysiska egenskaper

En fullvuxen guldhamster når upp till 15 centimeter i längd och bjuder på en härlig variation av hårlag och färger. Med fyra distinkta typer av pälsstruktur finns det en hamster för alla smaker.

Korthår

Denna variant har kort, mjuk päls som är lätt att sköta om. Perfekt för den praktiske djurägaren som uppskattar klassisk hamstercharm utan extra fluff.

Långhår

För de som älskar lite extra mysfaktor erbjuder långhåriga guldhamstrar just detta med sin rikliga päls. De kräver dock lite mer omsorg vad det gäller pälsvård.

Rex

Rex-hamsterns lockiga päls ger dem ett unikt utseende bland sina släktingar. Deras vågiga täcke är inte bara attraktivt men också roligt att rufsa i.

Satin

Med en glansig finish ger satinvarianten illusionen av silke när ljuset fångas i deras eleganta täcke – ett sant ögonblicksfång hos vilken djurvän som helst.

Om du vill ha ytterligare information om hur man tar hand om din guldhamster inklusive tips på passande burinredning och föda, besök våra detaljerade guider här !

Att välkomna en guldhamsrer in i sitt hem är både spännande och belönande. Med rätt kunskap kan ni tillsammans utforska många år av vänskap!

473 produkt
1616

Nickos Alspån Burströ

299 kr

Pallfrakt

Savic Royal XL Super De Luxe Small Animal Cage

5 999 kr

Visar 36 av 473 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK