4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Smådjur / Gerbil Meriones unguiculatus

Gerbil Meriones unguiculatus

fakta-om-gerbil-meriones-unguiculatus

Introduktion

Gerbiler, även kända som ökenråttor, är små och förtjusande gnagare som med sin nyfikna och aktiva natur erbjuder både sällskap och underhållning. De här busiga små djuren har en benägenhet att ständigt utforska sin omgivning, vilket gör dem till ett utmärkt val för dig som vill ha husdjur att interagera med.

Socialt beteende hos gerbiler

Dessa charmiga varelser trivs bäst i par eller grupper eftersom de är flockdjur av naturen. Att hålla dem minst två tillsammans skapar en miljö där de kan interagera socialt – leka, brottas och kommunicera på sitt eget vis. Detta bidrar inte bara till deras välbefinnande utan också till glädje för dig som ägare när du får observera deras kamratskap.

Fysiska egenskaper

Med en storlek på cirka 10-12 centimeter är gerbilen en kompakt följeslagare. Deras päls kommer i olika färger och teckningar vilket lägger till en personlig touch vid valet av din nya lilla vän.

Varianter av gerbiler

De många varianterna av gerbiler innefattar skillnader i färgteckningar såsom agouti (vildfärgad), svart, guldig samt albino bland andra. Oavsett varianten behåller dessa gnagare sina karismatiska drag och uppskattade beteenden.

För mer information om hur man tar hand om Gerbil Meriones unguiculatus inklusive tips på burinredning och kost rekommenderar vi vår guide: Skötselråd & inköpslista gerbil

Att välkomna dessa kvicka djur hem kräver lite planering men belönas rikligt med deras trevliga närvaro. Med rätt vård blir dessa intressanta små individer härliga inslag i hemmet.

473 produkt
1616

Nickos Alspån Burströ

299 kr

Pallfrakt

Savic Royal XL Super De Luxe Small Animal Cage

5 999 kr

Visar 36 av 473 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK