4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Smådjur / Dvärghamster Roborovski

Dvärghamster Roborovski Phodopus Roborovskii

cuteroborovskihamsterstandingfacingfrontandlookingup-isolated

Introduktion

Denna lilla varelse, som med sina 6-7 cm i längd anses vara den minsta bland hamsterarterna, är en riktig energiknippe. Ursprungligen från de torra ökenområdena i Mongoliet har dvärghamstern Roborovski tagit sig in i hjärtat på många djurälskare.

Samlevnad och beteende

Till skillnad från andra hamsterarter föredrar Roborovskis sällskap av sina artfränder. De trivs bra tillsammans, så att välja två unga individer kan vara ett bra beslut för att ge dem en stimulerande och social miljö. Det är dock viktigt att överväga grupperingar noggrant då sammanförandet bör ske när de är unga för att undvika framtida aggressioner.

Aktivitet och lekfullhet

Roborovskihamstrar visar upp sin kvickhet under nattens timmar – deras mest aktiva period. Morgonen kan bjuda på några flitiga ögonblick innan de drar sig tillbaka för dagens tupplur. Att se dessa små djur utforska sin bur med livlig entusiasm ger en känsla av glädje och fascination.

Det är viktigt att buren erbjuder diverse aktivitetsmöjligheter: löphjul , klätterstrukturer samt gömställen är oumbärliga tillbehör för dessa energiska smådjur.

Olika färger och teckningar

Variationerna av färg hos denna art gör varje individ unik – vanliga nyanser inkluderar olika toner av brun och sandfärgade pälsk med charmerande vita markeringar som accentuerar deras distinkta personlighet.

Du hittar ytterligare information om skötselråd och inköpslista specifikt anpassad för din dvärghamster här !

473 produkt
1616

Nickos Alspån Burströ

299 kr

Pallfrakt

Savic Royal XL Super De Luxe Small Animal Cage

5 999 kr

Visar 36 av 473 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK