4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Reptil / Orientaliska klockgrodor

Orientaliska klockgrodor

orientalfire-belliedtoadbombinaorientalisisolatedonwhitebackground

Naturligt ursprung och levnadsmiljö

Orientaliska klockgrodor har sitt ursprung i de svala regionerna av Sibirien samt i vissa delar av Kina och Korea. Dessa robusta amfibier är anpassade till ett liv där land möter vatten, vilket gör dem till intressanta inslag i terrariummiljön. För att trivas behöver de en välstrukturerad miljö som inkluderar både en landdel och en generös vattendel där de kan simma fritt.

Hemvistens utformning

Att inreda ett terrarium för dessa gröna kamrater innebär att man efterliknar deras naturliga habitat så mycket som möjligt. Det betyder rikligt med gömställen på land, samt rent och fräscht vatten där de kan utforska och koppla av. Vi rekommenderar också växter som bidrar till syretillförseln samt ger ytterligare skydd åt denna uråldriga art vars historia sträcker sig över imponerande 5,4 miljoner år.

Fysiska egenskaper och varianter

Klockgrodan visar upp sin karaktäristiska grönaktiga hudton genomskimrad av svarta fläckar – ett camouflage som tjänat dem väl genom tidsåldrarna. Även om den mest typiska färgsättningen tenderar mot det gröna spektrumet finns det individer som lutar mer åt mörkbruna nyanser, vilket ytterligare understryker deras unika individualitet.

Storlek på fullvuxna klockgrodor

Med sina ungefär sex centimeter när de är fullvuxna blir dessa grodor aldrig några jättar men kompenserar storleken med sin personlighet. Att ha en orientalisk klockgroda innebär ofta många år av gemenskap då deras förväntade livslängd kan vara mellan femton till tjugo år givet rätt vård och omsorg.

Skötselfrågor

När du beslutar dig för att berika ditt hem med en eller flera orientaliska klockgrodor är kunskap om korrekt skötsel avgörande. De kräver inte bara rengöring av sitt terrarium utan även balanserad kost bestående av små insekter såsom myror eller mindre masklarvar – allt för att säkerställa en bra hälsa hos dessa fascinerande djur.

Att föra samman människor med passionen för exotiska husdjur är vår drivkraft här hos oss, vi står redo att dela vår expertis om hur du får ut mest från relationen till din nya grönfläckiga familjemedlem!

89 produkt
4848
Pallfrakt
-15%

Exoterra Glass Terrarium Natural Tall - Advanced Reptile Habitat

1 070 kr1 259 kr

Visar 36 av 89 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK