4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Reptil / Ögonfransgecko

Ögonfransgecko

crestedgeckoinfrontofwhitebackground

Ögonfransgecko Correlophus ciliatus – En karismatisk klättrare

Att välkomna en ögonfransgecko till familjen innebär att ge hem åt en fascinerande varelse med personlighet. Dessa nattaktiva reptiler erbjuder inte bara sällskap utan även en inblick i exotiska djurs beteenden.

Ögonfransgeckos har sitt ursprung på den drömlika ön Nya Kaledonien. Med sin längd på cirka 20-25 cm är de lagom stora för att kunna hanteras av sina ägare. Det som ger dem deras namn är de ögonliknande markeringarna ovanför sina verkliga ögon, likt små fransar som bidrar till deras unika utseende.

Hemmet hos din ögonfransgecko

När man arrangerar ett terrarium för dessa graciösa djur, bör man eftersträva att efterlikna deras naturliga habitat så gott det går. Ett högt terrarium med rikligt med grenar och växter uppmuntrar till klättring och utforskning. Dessutom trivs de i en miljö där luftfuktigheten hålls hög genom regelbunden mistning eller användandet av ett fuktsystem vilket hjälper till att efterhärma den tropiska miljön de kommer ifrån.

En palett av färger

Medan viltfärgen är mest vanlig hos dessa geckos finns det också flera andra färgvarianter som kan vara allt från pastelltonade nyanser till levande mönster och tecken som verkligen fångar blicken. Färgerna kan variera baserat på faktorer såsom temperatur, humör eller tidpunkt under dygnet eftersom dessa små krabater har förmågan att anpassa sin hudton något.

Livslängd

En hälsosam ögonfransgecko kan dela ditt liv i uppemot 15-20 år vid korrekt skötsel. Att investera tid i rätt vård och näring kommer belönas med många år tillsammans med din lilla kamrat.

Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta allt du behöver för ditt husdjur, från lämpligt boende till tips om dagligvården - alltid utifrån vår passion för djuren vi delar våra liv med!

89 produkt
3838
Pallfrakt
-15%

Exoterra Glass Terrarium Natural Tall - Advanced Reptile Habitat

1 070 kr1 259 kr

Visar 36 av 89 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK