4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Reptil / Leopardgecko

Leopardgecko

leopardgeckoonwhitebackground

Introduktion till leopardgecko

Leopardgeckon, vetenskapligt benämnd som Eublepharis macularius, är en fascinerande reptil som vunnit hjärtan hos många djurintresserade. Denna marklevande och nattaktiva ödla är känd för sitt tålamod och sin lugna natur, vilket gör den till ett utmärkt val för den som funderar på att skaffa sin första reptil.

Naturligt beteende och miljö

I det vilda förekommer leopardgeckon naturligt i norra Indien, sydvästra Nepal, Afghanistan och Pakistan. Dess habitat är torra och halvtorra stäpper. De blir vanligtvis mellan 20-30 cm långa och kan med rätt omvårdnad leva upp till cirka 20 år. I deras naturliga habitat föredrar de torra områden men uppskattar även platser där de kan finna fuktighet.

För att efterlikna deras naturliga miljö behöver terrariet erbjuda både torra ytor och en fuktig del där din gecko kan söka skydd vid ömsning eller när den behöver reglera sin kroppstemperatur.

Terrariuminredning

Inomhus bör dessa små äventyrare ha gott om plats att utforska. En rymlig bostad ger dem möjligheten att gräva lätt, klättra samt utforska på kvällstid då de blir mest aktiva. Att inreda med gömställen och klättermaterial är inte bara trevligt utan också stimulerande för din gecko.

Läs mer om Skötselråd & inköpslista leopardgecko !

Färgvariationer

Den mest igenkännliga varianten av leopardgecko har en gul grundfärg prydd med svarta fläckar – precis likt dess namne i djungeln! Dess unika teckning gör varje individ speciell, samtidigt som den livfulla färgen adderar en exotisk touch till ditt hem.

Kosthållning

Som köttätare består leopardgeckos diet av olika insekter såsom syrsor, gräshoppor och mjölmaskar. Detta innebär variation i kosten samt möjligheterna att se dem jaga sitt byte vilket bidrar till mental stimulans och god hälsa.

Tänk på att det är viktigt att se till att insekterna ätit näringsrik mat och att alltid kalka insekterna innan matning – för att se till att Leopardgeckon får i sig kalk och vitaminer i tillräcklig mängd

Vår passion ligger inte bara i själva produkterna vi erbjuder utan också i hur vi genom kunskapsspridning kan berika livet du delar med dina husdjur. Genom omtanke om detaljer skapar vi tillsammans det bästa hemmet för din nya fjällbeklädda familjemedlem!

89 produkt
3838
Pallfrakt
-15%

Exoterra Glass Terrarium Natural Tall - Advanced Reptile Habitat

1 070 kr1 259 kr

Visar 36 av 89 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK