4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Reptil / Dvärgskäggagam Pogona henrylawsoni

Dvärgskäggagam Pogona henrylawsoni

rankinsdragonisolatedonwhitebackground

Introduktion till dvärgskäggagamen

Dvärgskäggagamen (Pogona henrylawsoni) är en charmig liten varelse som med sitt lugna temperament och nyfikna natur har blivit ett populärt val för reptilentusiaster. Vi vill ge er den information ni behöver för att skapa det bästa hemmet för dessa fascinerande ödlor.

Levnadsmönster och beteende

Till skillnad från många andra reptiler lever dvärgskäggagamer sina liv i dagsljuset. De är marklevande djur som trivs på stora ytor där de kan utforska, klättra på små trädrötter eller stenar samt hitta gömställen att dra sig tillbaka till när det behövs. Att observera deras aktiva upptåg under dagen ger både glädje och inblick i deras intressanta vardagsliv.

Ursprung och storlek

Med rötter från Australiens varma klimat blir dvärgskäggagamen vanligtvis mellan 25-30 cm lång. Detta gör dem något mindre än sina släktingar skäggagamen, vilket ofta uppskattas av dem som bor lite trängre eller helt enkelt föredrar mindre husdjur.

Färger och variationer

Även om den mest förekommande fargvarianten hos dessa ödlor är viltfärgen, finns det olika färger att beundra hos dessa skaliga kompisar. Varje individ bjuder på sin egen unika teckning, vilket säkerligen gör varje möte med dem personligt och speciellt.

Skötselråd

För att er dvärgskaggam ska leva upp till dess potential på nästan två decennier krävs god omsorg: korrekta temperaturförhållanden, balanserad kost bestående av insekter samt grönsaker, lämpliga ljuskällor för UVB-strålning samt regelbundet rengjorda levnadsytor bidrar alla till dess välbefinnande.

Vi delar gärna med oss av våra kunskaper om hur man tar hand om dessa fantastiska små skapelser! Genom vårt engagemang hoppas vi inspirera fler djurvänner att välkomna en dvärgskäggagam in i sitt hjarta – precis såsom de redan gjort plats i våra egna.

89 produkt
3838
Pallfrakt
-15%

Exoterra Glass Terrarium Natural Tall - Advanced Reptile Habitat

1 070 kr1 259 kr

Visar 36 av 89 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK