4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Fakta om husdjur / Akvaristik / Amanoräka

Amanoräka

Amanoräka – en mångsidig invånare i akvariet

Introduktion till amanoräkan

Amanoräkan, med det latinska namnet Caridina multidentata, är en populär sötvattensräka bland akvarieentusiaster. Dess ursprung sträcker sig över olika delar av Asien där de trivs i floder och sjöar. I ett väl inrett akvarium kan dessa små men fängslande varelser bidra med liv och rörelse.

Levnadsvillkor

För att din amanoräka ska frodas behöver den ett stabilt klimat. Vattentemperaturen bör hållas mellan 22-28 grader Celsius för komfort. När det gäller pH-värde är räkorna anpassningsbara men föredrar intervaller från 6.0 till 8.0, detsamma gäller deras preferens när det kommer till vattnets hårdhet (dH) som ligger mellan 5 och 13.

Sociala små rackare

Att ha flera amanoräkor tillsammans är inte bara trevligt för dem utan också en fröjd att skåda för dig som ägare. Dessa sociala djur uppskattar sällskapet av sina artfränder och bör hållas i par eller mindre grupper vilket gör dem idealiska även för nanoakvarier där utrymmet är begränsat.

Födan som får dem att blomstra

  Amanoräkorna är inte kräsna när det kommer till maten – de anses vara allätare och hjälper gladeligen till med städningen genom att mumsa på alger samt rester från annat foder som hamnat på botten av akvariet. Detta betyder dock inte att man ska undanta dem från en varierad kost. En balans mellan växtbaserad näring och proteinrik mat är avgörande för deras hälsa. Skötselrådgivning kan vi hjälpa dig med för att säkerställa att dina små simmare får exakt den mix av näring de behöver för att trivas och frodas.

Vi på zoo.se vet hur viktigt det är med kunskapsdelning när det handlar om våra älskade husdjur – stora som små! Om du har några ytterligare frågor eller vill dela med dig av dina erfarenheter kring amanoräkas sköttsel, tveka inte att kontakta oss eller besök vår butik där vi erbjuder både expertis och högkvalitativa produkter anpassade just för din vattenlevande kompis.

amanoshrimpinfreshwateraquarium
380 produkt
77
Pallfrakt

Juwel Akvarium Primo

1 989 kr

Visar 36 av 380 produkter

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK