Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

ArtFex Säkerhetssele gör Artfexburen Krocksäker

ArtFex Säkerhetssele - Krocksäker Hundbur

Använd till ArtFex-hundburen för att göra den krocksäker & för att förankra buren ordentligt i bilen. Säkerhetsselen är utformad för att passa samtliga Artfex hundburar. Selen gör Artfex bilburar krocksäkra. Monteras i bilens egna lastöglor. Läs mer
389 kr Rek.pris 430 kr
389 kr

Artfex Bilbälte till Artfexbur

Artfex Bilbälte till Artfexbur krocktestade säkerhetssele används för att spänna fast ArtFex-buren.

Varför behövs en Artfex-säkerhetssele?
Burens plats är längs bak i bilen och vid en kollision blir kraften framåt enorm. Bur och hund trycks framåt med sådan kraft att baksätets ryggstöd kan ge vika, vilket medför att buren slungas framåt med sådan kraft att förare och passagerare riskerar att skadas.

Ännu större fara är det om baksätets ryggstöd är nedfällt för att man kanske kör något skrymmande gods. I detta läget kan det räcka med en kraftig inbromsning för att bur och hund med förödande stor kraft tränger i bilens förarutrymme. Denna olycksrisk kan förebyggas om buren förankras med en krockgodkänd säkerhetssele från Artfex.

ArtFex säkerhetssele är testad och godkänd av SP Statens tekniska forskningsinstitut.
Testet är utfört enligt ECE-R17 som är en Europastandard för förankring av last i bil.

Säkerhetsselen från Artfex är utformad att passa samtliga ArtFex hundburar. Montering sker i bilens original surrningsöglor.

Med i monteringssatsen så finns också två stycken surrningsöglor av metall samt två stycken surrningsöglor i samma materiel som säkerhetsselen. Detta  för att kunna komplettera om detta saknas i bilen.

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här