Akvarietillbehör

Akvaristik och tillbehör - Här finns tillhörande utrustning för akvarium. Som i alla hobbys finns det många olika tillbehör för akvaristen att välja mellan till akvariet. En del underlättar skötseln eller driften av akvariet, andra finns mest för nöjes skull. Med hjälp av slangar tömmer man lätt ut vattnet, eller kopplar en luftpump till en rolig dekoration som bubblar.

Extra tillbehör och reservdelar kommer alltid behövas när man sysslar med akvarier. 
Här hittar du exempelvis akvarieunderlägg, slangar, syrestenar och annat som kan behövas till ditt akvarium.

Kanske vill du gömma pumpen bakom bakgrunden och behöver en bit slang eller rörvinkel för att leda ut vattnet i akvariet? Vi har vanlig slang såväl som silikonslang som passar särskilt bra till CO2-anläggningar. 
Om du är på jakt efter silikon för att fästa en bakgrund inuti akvariet är det viktigt att du väljer rätt. Våtrumssilikon går inte att använda i akvarier, antimögelmedlet i det är giftigt. Vi har giftfritt silikon från Akvastabil i en storlek som passar i silikonsprutor.
Sugkoppar till pumpar och värmare är också saker som behöver bytas då och då, likaså utströmmarstenarna som fördelar bubblorna från luftpumpen. Mellan luftpumpen och utströmmarstenen kan man med fördel ha en backventil som förhindrar läckage och en klämma för att reglera flödet. 
UVC-filter renar vattnet från algsporer och parasiter genom att i en sluten kapsel belysa vattnet med UV-strålar. Dessa är väldigt användbara om man har fått en algblomning i akvariet eller om man har fiskar som lätt får parasitsjukdomar som t.ex. vita prick. För den som älskar växter och vill ha ett grönskande akvarium kan en koldioxidanläggning vara lämplig att införskaffa. Den tillsätter CO2 i gasform från en trycksatt tub och växterna kan tack vare detta växa sig ännu finare och tillverka ännu mer syre åt akvariet. 
Under akvariet är det bra att ha ett underlägg, det tar upp små ojämnheter i underlaget och skyddar glaset. Moderna underlägg är tunna och syns knappt när du ställt akvariet på dem.

Att anpassa sitt akvarium är kul!

Visar 50 produkter på 2 sidor
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sida
Visa som Rutnät Listvy
per sida