Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här

Versele-Laga Chinchilla/Degumat - Pellets Komplett

Versele-Laga Complete Chinchilla & Degu

Chinchillapellets, Degusfoder - Helfoder för Degus & Chincillor. Det är viktigt med mycket fibrer i chinchillans mat. Komplett helfoder för degus och chinchillor, i form av pellets, förhindrar selektivt ätbeteende hos djuren, rikt på örter, gräs och grönsaker, med torkad timotej, linfrön, FOS och yuccaextrakt, spannmålsfritt. Många chinchillor lider tandproblem detta är ett utmärkt foder vid tandbesvär & hårbollar på chinchilla. Verse Laga Complete Chinchilla innehåller långa fibrer, färskagrönsaker & florastimulans. Versele-Laga Complete Chinchilla & Degu Läs mer
189 kr 108 kr/kg Rek.pris 209 kr
189 kr

Versele-Laga Complete Chinchilla & Degu - Chinchillafoderblandning för degus och chinchillor

Chinchilla Complete är ett välsmakande fullfoder till chinchillor.

Främjar god tandhälsa
Tandproblem är vanligt hos chinchillor, och är oftast direkt orsakat av en olämplig kost som inte ger tillräckligt tuggmotstånd. Chinchillan behöver hela tiden slipa ner sina ständigt växande tänder. Tack vare långa fibrer ger Chinchilla Complete den nödvändiga tandmotionen.

Färska grönsaker
Extruderingsprocessen som används för att framställa Chinchilla Complete innebär möjligheten att tillsätta grönsaker i pelletsen. Minst 10% av pelletsen är färska grönsaker, vilket ger hög smaklighet.

Långa fibrer
Chinchillor är naturliga herbivorer och behöver ett högt fiberinnehåll i sin föda. Chinchilla Complete har 20% fibrer. Tack vare speciell framställning är dessa fibrer bevarade som i naturlig föda, vilket är mycket bättre än de krossade fibrer man normalt hittar i chinchillamat. Stödjer och förbättrar magfunktionen.

Lågkalori
Kombinationen av lågt energi-innehåll, låg stärkelsehalt och hög fiberhalt, allt i extruderat pelletform, ger en lättsmält och välbalanserad kost. Detta främjar att chinchillan inte blir överviktigt.

Mag-tarm-flora
Innehåller prebiotikorna Fructo-OligoSaccharides (FOS) och Mannan-OligoSaccharides (MOS), som är välkända för att främja en sund tarmflora.

Vitaminer
Chinchilla Complete har en mycket nogrann sammansatt blandning av vitaminer som främjar chinchillans hälsa och immunförsvar. Vitamin A är viktigt för cellåterbildningen. Vitamin D3 ökar upptaget av kalk och fosfor, vilket är nödvändigt för en stark benstomme. Vitamin E och C är antioxidanter som skyddar kroppen från fria radikaler.

Immunförsvarsstärkande
Tillsatsen av naturliga plantextrakt, lutein och b-karoten har en positiv inverkan på immunförsvaret.

Vacker päls
Tillsatsen av de essensiella fettsyrorna omega 3 och 6 ger en sund och vacker päls och hud. Balansen mellan fettsyrorna är noga avvägd.

Motverkar hårbollar
Tack vare naturliga fibrer minskar risken att chinchillan får problem med magen på grund av hårbollar.

Odörkontroll
Alla Complete-foder har tillsatt yucca-extrakt, vilket binder ammoniak och andra komponenter som orsakar stark odör från djurets avföring.

Analys
Protein 16%  
Fett 3.5%  
Fibrer 20%
Aska 8%
Kalcium 0.9%  
Fosfor 0.6%  
Vitamin A 10.000 IU/kg  
Vitamin D3 1.500 IU/kg  
Vitamin E 30 mg/kg  
Vitamin C 10 mg/kg  
Koppar-cupric(II)sulfat 10 mg/kg

Läs mer Läs mindre
Läs mer Läs mindre

Tagga #zoopunktse på Instagram för att synas här