4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Smådjur / Sommaraktiviteter för smådjur

Sommaraktiviteter för smådjur

Sommaren är en underbar tid att njuta av utomhusaktiviteter med ditt smådjur. Vi ger därför våra bästa tips på sommaraktiviteter som du kan göra med ditt smådjur.

Utomhuslek i en säker inhägnad

Ett av de bästa sätten för att njuta av sommaren med ditt smådjur är genom att ge dem möjligheten att utforska en säker och skyddad utomhusmiljö. Självklart ska ditt smådjur få njuta av sommarens härliga väder och doften av färskt gräs. Vi rekommenderar därför att alla aktiviteter görs inom ramarna av en utomhushage eller utomhusbur för att minimera risken att ditt smådjur rymmer eller att ett rovdjur kommer åt det. Använd därför en stor hage eller en speciell utomhusbur där ditt smådjur kan känna gräset under tassarna, njuta av solen, och vara bra skyddad.

Skapa en örtträdgård

Många smådjur älskar att beta på gräs och örter, så varför inte skapa en liten örtträdgård eller en särskild gräsplätt för ditt husdjur att njuta av under sommaren? Se bara till att växterna är säkra för ditt smådjur att äta. Sammanfattningsvis kan örter vara en användbar och hälsosam del av smådjurens kost, men det är viktigt att vara medveten om vilka örter som är säkra för deras konsumtion och att införa dem gradvis i kosten för att undvika matsmältningsproblem. Några växter som är säkra för ditt smådjur som du kan ge är bland annat:

  • Persilja
  • Dill
  • Mynta
  • Maskrosor
  • Basilika
  • Ringblomma
  • Oregano

Hinderbana

Framförallt marsvin tycker det är superkul att springa genom tunnlar och rör. Skapa därför en hinderbana med olika aktiveringsleksaker  som är anpassade efter ditt smådjur. Byt ut leksakerna då och då och ändra plats på dem. För att göra det extra roligt kan du gömma godis i tunnlarna och leksakerna som ditt smådjur får sniffa rätt på. 

Sök efter godis

Placera ut gott godis i utomhushagen som ditt smådjur får söka efter. Det är en mycket bra aktivering som ditt smådjur garanterat kommer att uppskatta.

Ta ditt smådjur på en promenad

För kanin, marsvin, råtta och hamster finns det speciella selar och koppel som du kan använda för att ta ut ditt smådjur på en liten promenad. Låt ditt smådjur få utforska omvärlden med en säker sele så att smådjuret inte kommer bort. 

guineapigs

Rekommenderade produkter

Kod: PRISFEST (-15%)

Trixie Natura Guinea Pig Hutch with Outdoor Run

2 699 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Smådjur

Kaninpest och kaningulsot

3 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK