4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Smådjur / Så skyddar du ditt smådjur mot rovdjur

Så skyddar du ditt smådjur mot rovdjur

Under sommaren när vädret blir varmare och dagarna längre, ökar risken för att rovdjur kan utgöra ett hot mot dina smådjur som vistas utomhus. I denna artikel ger vi tips på hur du kan skydda dina smådjur mot rovdjur under sommarmånaderna.

Bygg säkra inhägnader och burar

Att investera i en robust och säker inhägnad eller bur är ett av de bästa sätten att skydda dina smådjur mot rovdjur. Se till att inhägnaden är tillverkad av slitstarkt material och har inga luckor eller svaga punkter där rovdjur kan tränga igenom. Dessutom kan du överväga att gräva ner inhägnaden några centimeter under marken för att förhindra att rovdjur gräver sig in under den.

Använd rovdjursavskräckande medel och ljud

Det finns olika typer av rovdjursavskräckande medel tillgängliga på marknaden, såsom doftsprayer och ljudavskräckare, som kan bidra till att avskräcka rovdjur från att närma sig dina smådjur. Doftsprayer som innehåller predatoriska dofter, till exempel, kan göra området mindre attraktivt för rovdjur. Ljudavskräckare, såsom högljudda apparater eller rörelsesensorlampor, kan också vara effektiva för att skrämma bort rovdjur.

Håll området runt burarna rent och prydligt

Rovdjur dras ofta till områden där det finns matrester eller sopor, så det är viktigt att hålla området runt dina smådjursburar rent och prydligt. Se till att sopor och matrester förvaras i förseglade behållare och att det inte finns några matkällor som kan locka till sig rovdjur till dina smådjursområden.

Installera belysning och övervakningskameror

Att installera belysning runt dina smådjursburar kan göra området mindre attraktivt för rovdjur, särskilt under nattetid. Övervakningskameror kan också vara ett användbart verktyg för att övervaka området och snabbt upptäcka om det finns några rovdjur som närmar sig.

kramarkanin

Rekommenderade produkter

Ferplast Cage Multipla

1 369 kr

Pallfrakt
-25%

Trixie Natura Small Animal Hutch with Enclosure

2 924 kr3 899 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Smådjur

Kaninpest och kaningulsot

3 maj 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK