4.6 på TrustpilotFri frakt över 599 krSnabba leveranser

Hem / Tips & Råd / Katt / Pälsvårdsguide för katt

Pälsvårdsguide för katt

Katter är mycket duktiga på att ta hand om sin egen päls – men även en till synes välkammad kisse behöver ses över av sin matte eller husse då och då.

Långhåriga katter och en del katter med kortare nos behöver regelbundet hjälp med sin pälsvård i form av borstning eller klippning. Införskaffa bra verktyg i form av kattborstar , kattkammar och kattsaxar redan från början. Pälsvård är viktigt för att undvika att tovor uppkommer. Katter får dessutom lätt hårbollar som i värsta fall kan fastna i mag-tarmkanalen och leda till att katten akut måste opereras. Det bästa sättet att förebygga hårbollar är daglig borstning för att avlägsna så mycket löst hår som möjligt. Det finns även kattfoder och kattfodertillskott som förebygger hårbollar och underlättar nedbrytningen av hår hos din kisse.

Att bada din katt

När din katt tvättar sin päls genom att slicka den, utsöndras ett naturligt skyddande fettlager. Om katten har kort päls klarar den oftast att hålla sig ren på egen hand och behöver sällan badas. Är din katt däremot långhårig kan den behöva hjälp med pälsvården – att bada den cirka varannan månad kan vara en bra riktlinje. Har du en nakenkatt är det regelbundna bad veckovis som gäller. Bad kan vara nödvändigt även för de katter som går ute, oavsett hårsort.

Att tänka på:

● Introducera vatten försiktigt och se till att det håller en temperatur på 38 grader.

● Välj ett schampo och balsam avsett för just katter.

● Gnugga inte för mycket när du torkar din katt med en handduk då nya tovor lätt kan uppstå.

● En del katter klarar av att bli fönade medan andra är mycket rädda för hårtorken.

● När katten är torr kan du försiktigt borsta och reda ut små tovor.

● Vid allvarlig tovbildning kan det vara nödvändigt att ge katten lugnande för att klippa bort alla tovor. Prata gärna med vår personal om du behöver rådgivning.

blackfridaycats_mobile-2

Rekommenderade produkter

-40%

KW Smart Mjuka Kardor Plastpiggar

59 kr99 kr

Relaterade artiklar

Se alla artiklar

Kattunge

Kattunge - vecka för vecka

10 juni 2024

Vill du också få tips till ditt djur och fina rabatter? Prenumerera på vårt

Nyhetsbrev

Vad är du intresserad av?

Kundservice

+46 8-280740

Pet Pawr Group AB, Linnégatan 89D (ej butik),

115 23 StockholmSweden

kundservice@zoo.se

ZOO.se har några av Europas största djuraffärer och nu med en större veterinärklink och e-handel som levererar hem till dörren i hela Sverige. Vi på ZOO.se håller koll på allt som handlar om djur och djurägare! Med över 30års erfarenhet i branschen så är vi på ZOO.se är stolta över vårt fantastiska team.

2024 © ZOO.se

Välj land:  

Sverige - SEK